Také muži by měli pečovat o svou pleť

Také muži by měli pečovat o svou pleť

U žen je běžné, že na sebe několikrát denně využívají desítek kosmetických přípravků. Když muž řekne, že používá kosmetiku, bývá k smíchu. Ovšem naprosto neoprávněně.  

Protože i muži by se o svou pleť měli starat. A ti, kteří už to dělají a nestydí se za to, jsou o krok napřed před všemi ostatními. Není to jen o pěně na holení a jelením loji na popraskané rty. Pánská péče o pleť je rozsáhlejší a komplexnější pojem, než se zdá. I pro muže totiž existují desítky pečujících přípravků, jejichž pomoc je pro pleť jinak nenahraditelná. Neříkáme, že by jich muž měl minimálně deset mít, ale pár by jich od věci rozhodně nebylo. Pánská část koupelnové poličky by měla obsahovat 3 základní produkty - pěnu na holení, čistící gel a hydratační krém. To je trio, které pomůže k hebčí, hydratovanější, pomaleji stárnoucí a zdravé pleti. 

Krokem číslo jedna po probuzení by mělo být opláchnutí obličeje, které neslouží jen pro probrání se po noci, ale s použitím čistícího přípravku pomůžete pleti odstranit přebytečný kožní maz a dodáte oživení. Následným krokem by se pro vás od teď měla stát dostatečná hydratace pomocí krému určenému vaší pleti a vašemu věku. Krémů je v drogeriích i parfumeriích nespočet, takže jedinou potíž by mohla představovat nerozhodnost při výběru. 

Vaše pleť je promítacím plátnem přístupu k životu. Ukazuje, jak moc (ne)spíte, jestli kouříte, pijete alkohol, smějete se, nebo se rozčilujete. Ve tváři se podepíše kompletně vše, a tak nezbývá, než upozornit, že alespoň osm hodin psánku denně přispívá k obnově kožních buněk, tedy ke zdravější pleti. Druhým neopominutelným aspektem je dodržování pitného režimu. Dostatek čisté případně přírodně minerální vody vás odmění hydratovanou pletí. 

  
Eucerin krém proti vráskám 509 Kč ; Biotherm Noční péče 1 165 Kč ; Clinique tonikum pro mastnou pleť 449 Kč

krasa.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram