Tančící dům slaví dvacáté výročí otevření

Tančící dům slaví dvacáté výročí otevření

Tančící dům na pražském Rašínově nábřeží oslaví letos v červnu dvacet let od svého vzniku. Sídlí v něm galerie, restaurace, kanceláře a v srpnu se ve dvou patrech otevře dokonce hotel.

Světově uznávaný skvost porevoluční architektury byl postaven architekty Frankem O. Gehrym a Vlado Miluničem mezi lety 1994-1996. Slavnostní otevření se uskutečnilo 20. června 1996. Za dvě desítky let Tančící dům nasbíral mnoho ocenění jak doma, tak i v zahraničí a stal se jednou z nejfotografovanějších staveb metropole.

„Jsme velice rádi, že můžeme být u tohoto jubilea a že se nám daří, aby Tančící dům byl přístupný nejen pro turisty ale i Pražany a české výletníky, kteří s oblibou navštěvují naši galerii, restauraci a zejména pak vyhlídku. Kancelářské prostory, které nabízíme, jsou rovněž hojně využívány a oblíbeny pro svůj reprezentativní charakter a dopravní dostupnost,“ komentuje výročí majitel Tančícího domu Václav Skala.

Ve třech patrech Tančícího domu sídlí oblíbená umělecká galerie, která zahájila sezonu výstavou českého kreslíře Vladimíra Jiránka a v polovině června otevřela novou tematickou expozici RETRO 70. a 80. let věnovanou české historii, designu i každodennímu životu tohoto období. Na podzim letošního roku je naplánována výstava významného českého architekta Jana Kaplického, na které se bude podílet jeho manželka Eliška Kaplický i architektka Eva Jiřičná, která je zároveň autorkou i několik interiérů Tančícího domu.

Restaurace Ginger & Fred pojmenovaná rovněž jako věže Tančícího domu po slavných amerických tanečnících, sídlí od roku 2014 v sedmém patře a nabízí stylový interiér i kvalitní gastronomický zážitek. Nově se od letošního srpna otevře v Tančícím domě čtyřhvězdičkový hotel, který nabídne luxusní apartmány, umístěné v obou věžích budovy. 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram