Temná i plná života - podzimní kolekce Terezy Sabáčkové Female Heart

Temná i plná života - podzimní kolekce Terezy Sabáčkové Female Heart

V sobotu 28. října módní návrhářka Tereza Sabáčková uvedla svou kolekci večerních a svatebních šatů v prostorách křížové chodby Dominikánského kláštera v Českých Budějovicích.

Velkolepý večerní program si přichystala sympatická módní návrhářka Tereza Sabáčková pro návštěvníky své módní přehlídky v sobotu 28. října. Již podruhé se návrhářka rozhodla uspořádat módní přehlídku v historických prostorách křížové chodby Dominikánského kláštera v centru Českých Budějovic. Díky tomu měli návštěvníci jedinečnou možnost užít si efektně nasvícenou křížovou chodbu a působivé modely Terezy Sabáčkové v atmosféře církevní stavby. 

Než došlo k samotnému vrcholu večera, viděli jsme přehlídku modelů účastnic kurzu šicího studia Sali, které Tereza Sabáčková pořádá a  novou kolekci modelů Gerry Weber a obleků z obchodu Urbanovi. Viděli jsme také dvě vystoupení smyčcového elektrického tria Inflagranti. Během večera se svého křtu Markem Ztraceným a Terezou Sabáčkovou dočkala nová kniha Michala Brozmana. Marek Ztracený proložil módní večer třemi svými písničkami a na tu nejznámější Ztrácíš, dokonce rozezpíval publikum. Po přehlídce návrhářka přiznala, že zpívala také spolu s modelkami v zákulisí. 

Nová kolekce Terezy Sabáčkové pod názvem Female Heart spojovala oblíbený boho styl s folklórními prvky. Dominovaly ji kontrastní krajky a z šatů vyzařovala ženská energie, přesně tak, jak návrhářka uvedla. "Kolekce je trochu tajemná, ale zároveň plná života. Stejně jako ženské srdce, i má nová kolekce je plná touhy po životě," nechala se slyšet Sabáčková. Kolekce v přítomných opravdu zanechala hluboký dojem. Diváci si zblízka mohli prohlédnout precizní krejčovskou práci, romantické krajky a detailní zpracování každého modelu. Modely předvedla mimo jiné také Gabriela Dvořáková Bártová a své vlastní svatební šaty ušité Terezou Sabáčkovou i nevěsty, které se v nich v létě vdávaly osobně.  

foto: Vladimír Homola, Gabriela Kalistová

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram