Tip na výlet: Budapešť

Tip na výlet: Budapešť

Pokud přemýšlíte, kam vyrazit na výlet za hranice, jedním z našich redakčních typů je maďarská metropole Budapešť. Okouzlující hlavní město, které si zamilujete i vy.

Blíží se prázdniny nebo pár volných dnů v práci? A máte chuť vyrazit někam za poznáním? Naše redakce doporučuje jedno z nejkrásnějších měst v Evropě.

Příští štace Budapešť

Jedním z dobrých důvodů, proč vyrazit právě sem, je naprosto jasný. My Češi to totiž máme vlastně kousek. Vyrazit i ze severu Čech do maďarské metropole není ani tak složité a finančně náročné. Letenky se dají šikovně pořídit za babku a mezi možnostmi se nachází i vlak či autobus, kterým to také dlouho netrvá. Autem s přítelem či přítelkyní nebo partou kamarádů, v tomto městě si najde zábavu snad každý!

Lázně, guláš, Budapešť

Můžete se svézt nejstarším metrem v Evropě k jednomu z nejlepších hudebních festivalů na světě. A pokud vám zbyde čas, navštívte krásné kavárny a odpočiňte si po maďarsku v lázních. 

Pro milovníky historie nabízí nádherné město ležící na Dunaji turistické toulky jak po straně budinské, tak i po té peštské. Jestli tedy vaše stopy zamíří do těchto krajin, nevynechejte krásnou neogotickou stavbu Rybářskou baštu a nezapomeňte se pokochat monumentalitou Parlamentu, který leží na břehu dunajské perly.

Za povšimnutí rozhodně stojí 123 termálních pramenů, kterými město oplývá. Naplánujte si aspoň půl dne i v nových Széchenyi či Gellért. Překrásně zdobené lázně majestátně propletené architekturou.

Rozmanitá Budapešť nabízí i skvělý noční život. Bary a kluby zde najdete především v centru v krásných podloubích mezi domy, které nabízejí nejen mnoho drinků, ale především zvláštní a jedinečný šarm.

A pokud si přejete něco většího, srpen je tu ve znamení hudebního festivalu Sziget, jeden z největších mládežnických festivalů v Evropě. 

Rozmanité město, ve kterém vás vždy něco překvapí. Lehce připomínající Prahu, lehce promenádu na exotické dovolené. Za krásné vzpomínky to v maďarském městě Budapešť opravdu stojí.

zdroj foto: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram