Tipy na nejlepší podzimní odstíny rtěnek i na jejich značky

Tipy na nejlepší podzimní odstíny rtěnek i na jejich značky

Exkluzivně vám přinášíme 5 tipů na nejlepší podzimní rtěnky, které bez problémů seženete v českých drogeriích. Tedy žádný Mac a Revlon. Skvělé rtěnky má totiž i Rimmel a Dermacol! 

První podzimní trend, který jistě nikoho z nás nepřekvapí, jsou opět matné rty. Tuto sezónu to budeme mít lehčí než loni, protože většina značek už má i svou matnou řadu. U těchto rtěnek pozor na šupinky na rtech nebo rty popraskané, matný efekt totiž nedokonalosti podtrhne. Skvělé matné rtěnky hned v několika odstínech pro vás má Rimmel ve své řadě Kate Moss. Pokud máme vybrat tu nejlepší - pak je jím odstín číslo 107- temná červená s nádechem vínové. 

Druhý odstín, který by vám také neměl chybět, je opět matný. Tentokrát ale nude - tedy barva co nejvíce podobná odstínu vaší pleti. I ty seženete u značky Rimmel ve stejné řadě. 

Klasickým oblíbencem je "Ten Váš" odstín. Tedy takový, který sedí vašemu typu pleti, je podobný přirozené barvě vašich rtů, ale zároveň je velice slušivý a také se hodí ke všemu. Takovéto odstíny jsou pro každou ženu individuální, přesto to nejčastěji bývají jemné růžové barvy. Takové seženete v sortimentu Dermacolu.

Pro odvážnější z vás je tady pak temná fialová! Hodí se určitě ke kouřovému líčení očí v odstínu levandulové nebo jemné vínové. I tu seženete u Rimmelu - odstín 120

Zimní období jednoduše přeje tmavým tónům, které krásně kontrastují se světlou pletí. Proto zkuste tmavé tóny oranžové a hnědé. Zpočátku vám mohou připadat vhodné spíše pro starší ročníky, časem si je ale zamilujete. Více odstínů na výběr má značka S-he nebo Astor

TIP: V zimě určitě nezapomínejte na jemné poklepání štětcem ve tvářence, abyste v tmavé rtěnce a se světlou pletí nevypadala mrtvolně!

Zdroj obrázků: google.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram