Tom Ford byl nařčen z posílání úplatků

Tom Ford byl nařčen z posílání úplatků

Sem tam dáreček jako poděkování za spolupráci nemusí vždy vyznít zcela nevinně. A přesně s tímto obviněním se právě potýká návrhář Tom Ford.

Úspěšný muž ve světě módy a designu zažívá velmi protichůdné emoce. Na jedné straně slaví tři nominace na Zlatý globus za svůj již druhý film s názvem „Noční zvířata“, a to z pozice nejlepší režie, nejlepšího scénáře a nejlepší vedlejší role pro Aaron Taylor-Johnson. Na druhé straně čelí obvinění z příliš velkého daru, ve smyslu úplatku.

Každá organizace dle interních nařízení stanoví, jak velký dar mohou zaměstnanci společnosti přijmout. Dva parfémy zaslané členům Hollywood Foreign Press, kteří jsou volebním orgánem pro Zlaté glóby, byly přeci jen malinko víc, než je přijatelné. Maloobchodní cena vůní a parfémů Toma Forda začíná na 80 dolarech a končí někde těsně nad hranicí tří set. Finanční hranice dárků, které HFP přijmou, je v průměru do 90 dolarů, proto se rozhodli, že takové dary rozhodně nemohou přijmout, aby zde nepadlo obvinění z ovlivňování poroty a nařídili jednu z vůní vrátit za účelem dosažení souladu s předpisy.

Dary však neposlal samotný Tom Ford, ale distribuční oddělení v rámci propagace nového filmu společně s tiskovými zprávami. Dary v podobě jídla a pití jsou však běžnou součástí a na ty se pohlíží jinak. Můžeme jen konstatovat, že snad celé hlasování o Zlatých glóbech probíhá tak čistě a věrně, jak se na první pohled zdá.

wwd.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram