Tory Burch ve své kolekci zavzpomínala na slavnou malířku

Tory Burch ve své kolekci zavzpomínala na slavnou malířku

Návrhářka Tory Burch svou práci miluje, není to však jenom móda, která ji při jejich návrzích ovlivňuje. Jsou to i práva žen.

Georgia O'Keeffe byla umělkyně a průkopnice svého osobitého stylu. Byla také velkou zastánkyní ženských práv. Tory Burch se touto ženou ráda inspiruje. Sdílela nedávno její dopis, který malířka poslala Eleanor Roosveltové v roce 1944. První dáma tehdy nepodpořila změnu rovných práv a O'Keeffe ji povzbudila, aby tak učinila: „Zdá se mi velmi důležité, aby myšlenka skutečné demokracie vstoupila do mé země a do celého světa,“ napsala ve svém dopise O'Keeffe. „Všichni muži a ženy se stanou rovnými.“

Kolekce Pre-fall 2019 návrhářky Tory Burch přináší určité náznaky z období života O'Keeffe spojené s Novým Mexikem. Zkuste se do kolekce zadívat novým pohledem, hledejte jemné detaily, dámské prvky na jednotlivých materiálech nebo pustých květinových výšivkách. Větší rozsah kolekce je pro návrhářku typickým znakem. Jde o mimosezónní nabídku, která je pak v prodejnách několik měsíců a využijete ji pro spoustu situací i do různého počasí.

Skládané sukně a hedvábné košile společně s růžovými svetry a pravými bílými porcelánovými knoflíky dávají důraz na detail i kvalitní práci. Porcelánová lebka krávy odráží slavné plátno malířky. Pak i vzor kravské kůže připomíná období slavné umělkyně.

vogue.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram