Trend matné rtěnky

Trend matné rtěnky

Krása, lehkost, preciznost. To vše nabízejí zmatňující rtěnky - velký hit kosmetického světa. Vyzkoušeli jsme je pro vás a zamilovali se do nich. Čím jsou tak úžasné?

Podkladová báze, make-up, řasenka, pudr… a nakonec rtěnka. Už od pradávna se rty malovaly do různých přírodních barev, které měly zvýrazňovat především krásu. Od jeskyních žen, přes vynalézavé Egypťanky až do moderní doby. Představujeme vám novodobý fenomén kosmetických taštiček.

Dokonalé rty

Kontrolovat svůj make-up v průběhu celého dne, a pak i večera, není nic snadného. Dokonalý by měl být na schůzce s klientem i na kávě s kamarády. Jednoduše neexistuje žádné místo, kam by se hodily rozmazané rty. Neustála kontrola okrajů, otisků rtěnky na zubech, opatrné pouštění se do jídla a tak dále, to jsou celkem náročné obstrukce, kterým se dá s matňujícími rtěnkami vyhnout. Vyzkoušela jste to někdy?

Naprostá krása, spolehlivost…

Namalovat, chvilku počkat a pak se o nic nestarat. To jsou kroky k dokonalosti, které nyní hravě zvládnete i vy. Cenově dostupné jsou na všech finančních stupnicích, od drogerie k parfumeriím, matte lipstick najdete zkrátka všude. Velmi oblíbenou značkou těchto rtěnek i vzhledem k poměru kvality/ceny je například NYX lingeria, kterou jsme pro vás vyzkoušeli. 

Mezi její výhody patří například výborný aplikátor, kterým se rty dají namalovat i s nepřetáhlými okraji. Rtěnka zaschne ihned a nelepí, a to nejpodstatnější — dlouhá výdrž. U světlejších odstínů však pozor, některé barvy lehce rty vysušují a celý efekt tedy narušují, u tmavších tento vedlejší účinek není. Ovšem my jsme se do nich naprosto zamilovali.

 Nyx, Maybelline nebo Chanel, Yves Saint Laurent… Teď už je to jen na vás, kterou si vyberete vy!

zdroj foto: Pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram