Trendy, které chytí a nepustí: jaro ve znamení volánků, levandule a asymetrie

Trendy, které chytí a nepustí: jaro ve znamení volánků, levandule a asymetrie

Pro ty, co je zima už nudí, je nejvyšší čas, naladit se na jarní vlnu přípravou jarního šatníku. Pojďte si s námi zrekapitulovat módní trendy, které budou letošnímu jaru kralovat.

Do fialova

Světle fialová, šeříková, levandulová a orchidejová jsou barevné odstíny, ve kterých můžete na jaře vyrazit kamkoliv. Zvolte je jako novou barvu halenky, sáčka, trika či třeba svetříku. Levandulovou do svých kolekcí zařadili návrháři, jako je Victoria Beckham, Michael Kors či třeba Naeem Khan a mnoho dalších. Pozitivní odstíny romantické fialové si zamilujete!

Čtvercový a asymetrický výstřih

Zapomeňte na véčka i na ovály, letošní jaro bude ve znamení netradičních tvarů výstřihu. Pokud máte hezký dekolt, nebojte se ukázat klíční kosti ve čtvercovém výstřihu, a to nejen v šatech a topech, čtvercový výstřih skvěle vypadá i u sáčka! Pokud chcete naopak klíční kosti schovat, zkuste druhý trend, asymetrický výstřih. A ten může vypadat v podstatě jakkoliv. Třeba přepásaný jedním ramínkem nebo nepravidelným vázáním kolem krku.

Volánky a peříčka pro něžné dámy

Volánky a řasení chvíli móda miluje a chvíli opomíná. Právě letošní jaro jim fandí, a to v docela velké míře, takže se nebojte je znovu vytáhnout ze skříně a kombinovat klidně s dalšími jarními trendy. Nejodvážnější dámy můžou vsadit na peříčka, se kterými opět nemusí šetřit. Zkuste je třeba k jarní bundě a buďte nepřehlédnutelná.

Výrazná, nafouknutá ramena

Zapomeňte na osmdesátá léta, ramenní vycpávky už jsou pasé. Pokud se vám po tomto trendu stýská, zkuste nafouknutá ramena, které má ve své jarní kolekci třeba návrhářka Stella McCartney, Maryam Nassir či Emilia Wickstead. Zvýrazněná ramena opticky zeštíhlí silnější ženy a zvýrazní ramínka útlým ženám. Tento trend sice není pro každého, ale určitě ho vyzkoušejte, třeba právě vám sedne!

Co vám ještě nesmí uniknout?

Jaro můžete přivítat ve slamáku nebo ve slunečních brýlích, které vypadají, jako kdyby vypadly z Matrixu. Kromě fialové barvy oděvů vsaďte i na jemnou růžovou, kterou se nebojte zkombinovat s červenou. Už víte, v čem strávíte letošní jaro?

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram