Trendy sluneční brýle na jaro a léto 2018

Trendy sluneční brýle na jaro a léto 2018

Milujete sluneční brýle a přemýšlíte, jaké si pořídit na léto? Máme pro vás pár tipů, se kterými určitě zazáříte.

Letošní léto bude opravdu pestré. Pokud jste ten typ člověka, co může nosit pouze jeden tvar brýlí, protože v ostatních tvarech se necítí dobře, letos budete mít opravdu z čeho vybírat. Obecně platí, čím výraznější a netradičnější, tím lepší. Celkově budou v kurzu různé typy, tvary, barvy i zdobení, takže už stačí jen najít vaše favority a můžete vyrazit do letních ulic!

VÝRAZNÉ KOČIČÍ OČI

Rozhodně nejvýraznějšími brýlemi jsou letos ty v kočičím tvaru. Někteří návrháři představili extravaganci v podobě trochu více ostrých a řezaných, jiní zase trochu více veliké a oblé - provedením se tedy meze rozhodně nekladou. Pravděpodobně nejvíce zapamatovatelné letos představila značka Luis Vuitton, které nejsou ani příliš velké, svým ostrým a drobným tvarem však opravdu zaujmou.

POTISKY A BAREVNÉ RÁMY

Pokud nejste fanouškem černých a hnědých brýlí a ani výraznější barevné plochy nemusí být dostatečně výrazné, letošní léto je to ideální. Vedle nešlápnete s různobarevným strakatým provedením, bavit by vás mohly brýle značky Marni, které jsou nahoře barevné a dole průhledné. Jestliže sháníte opravdu zapamatovatelný kousek, zkuste sáhnout po vzorech či grafických potiscích.

ÚZKÉ BRÝLE

Na své si tak přijdou také milovníci úzkých brýlí. Ačkoliv na nás z každého časopisu v posledních měsících křičí velké brýle, velmi trendy budou také ty úzké a dlouhé. Vybírat můžete z různých typů obrouček i barev skel. Zřejmě největším fanouškem tohoto tvaru je Bella Hadid, která je s sebou nosí všude a stále. 

MALÉ I VELKÉ KULATÉ

Kulaté brýle jsou věčné, nějakou sezónu trochu více, jinou zase trochu méně. Někdy jsou v kurzu klasické Lenonky, jindy zase velké "masařky" přes celou tvář - jistotou však je, že se v nějakém provedení objevují každou sezónu. Letos se můžeme radovat, protože moderní budou všechny typy, malé kulaté tvary i větší, oválnější. Pohrát si můžete s výběrem dekorací, skvěle vypadají například barevné kamínky.

BAREVNÁ A ZRCADLOVÁ SKLA

Kreativní nemusíte být jen co se tvarů a barev obroučků týká, vyřádit se můžete také na samotných sklíčkách. Inspirovat se můžete 70. léty a typicky žlutými sklíčky nebo sáhnout po hravější růžové variantě. My jsme si naprosto zamilovali celotransparentní fialové brýle! Můžete také vsadit na trend, který se drží již několikátou sezónu - zrcadlová sklíčka se zajímavě řešenými obroučky jsou rozhodně skvělou volbou.

pinterest.com, glowsly.com, stylecaster.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram