Trendy šperky z přehlídkových mol pro sezonu S/S 2015

Trendy šperky z přehlídkových mol pro sezonu S/S 2015

Náramky se sloganem od Chanelu, retro disky Louis Vuitton, masivní řetězy Stelly McCartney, bohatě zdobené křišťálové náhrdelníky i decentní jemné šperky jsou jen střípkem letošních trendů.

New York, Miláno a Paříž jsou metropole plné žen, které si potrpí na aktuální trendy. Trendy udávané světovými módními návrháři. Podívejme se, jaké šperky se v těchto městech módy stávají v sezóně Jaro/Léto 2015 volbou číslo jedna.

Náramky se sloganem se začaly opět objevovat již loni, ale s novou sezónou přichází i nové zajímavé designy. Hravé kousky se sloganem v několika barevných provedeních představila například značka Chanel (viz. obrázek nahoře).

Retru, metalickým odleskům a velkým diskům podlehli také Louis Vuitton, Giambattista Valli a Roberto Cavalli. 70. léta jsou zpět. Kovové kruhy kombinované s kůží a stříbrné disky se nosí v uších i na krku.

  

Široké lesklé pásy PVC vypadají lépe, než to zní. Ve svých kolekcích je například náramek v černé barvě, který představila značka Céline. Balmain zase vsadila na transparentnost v kombinaci s pozlacenými okraji. Pásy z PVC jsou nejen nevšedními ale i poměrně hravými doplňky, které mají svým skleněným vzhledem vzbuzovat dojem uvolněné elegance.

 

Ani statement řetězy a masivní stříbrné náramky s velkými oky by vám letos ve šperkovnici neměly chybět. Stella McCartney svým XXL řetězem vyjadřuje ženskou sílu a odhodlanost. Jeho nejlepším partnerem by měl být monochromní černý outfit. Zajímavý kousek inspirovaný kapkami deště představil Hermés. Gucci vsadil opět na svůj kultovní horsebit motiv v kombinaci zlata a stříbra. Futuristickou podobu velkým okům vtiskla značka Balenciaga, která dala přednost odvážné sportovní verzi vysokého lesku.

 
 

Tisíce odlesků malých i velkých krystalů v přírodních barvách se dostávají stále více do popředí. Dnes již nepatří jen k večerním róbám. Nosí se i během dne. Statement náhrdelníky v kombinaci s vybranými kovy jsou velmi ženským elementem. Zajimavou alternativu ovšem představila značka Givenchy, kdy krystaly umístila na široký kožený pás.

  

Dáváte-li přednost jednoduchým doplňkům, tento trend je pro vás ten pravý. Drobounké přívěsky na jednoduchých řetízcích působí naprosto nenuceně a krásně. Stejně tak úchvatně působí set prstýnků s jemnými motivy mušlí, hvězdic a mořských tvorů od Valentina. V horkých dnech plných slunce budou tyto jemné doplňky plné nostalgie ideální volbou.

  

Další trendy – spínací špendlíky, perly a přírodní materiály
Kam se bude v tomto roce ubírat Giorgio Armani nastínily již kolekce v sezóně F/W 2014, punkrock, kůže a spínací špendlíky. Lanvin zase posunul na další level perlové šperky. Svěží hravý design je nekonvenčním pojetím francouzské klasiky. Uměleckého ducha najdeme také u šperků z přírodních materiálů – dřevěné náhrdelníky, opeřené náramky, peříčka a medailonky na kůži budou hitem letních měsíců.

 
 

Zdroj: vogue.fr

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram