Trendy svetry do chladného počasí

Trendy svetry do chladného počasí

V nabídce obchodních domů je široká škála svetrů nejrůznějších střihů, stylů a barev. Najdete mezi nimi zaběhlou klasiku i extravaganci, ale ne všechny jsou dnes skutečně trendy.

Svetr, teplý a příjemný kus oblečení, který nesmí chybět v žádné skříni, letos povýšil na jeden z nejžhavějších a nejpopulárnějších kousků blížící se sezóny. Nejedná se však o průměrné a nudné svetry klasických střihů, na které jste zvyklá. Svetry letos získávají nový face-lift v podobě výrazných pletených vzorů, nízkých širokých roláků, asymetrických uvolněných střihů, nabírání a nejrůznějších barevných kombinací se zajímavými motivy.

Svetr je na podzim ideální společník. Nejen že vás zahřeje, ale vypadá perfektně jak k neformální, tak i formálnímu oblečení a skvěle se vrství.

Kromě takovýchto slabších a užších svetrů, které jsou velmi oblíbené, se do popředí dostávají svetry volné a rozevláté.

Inspirace ze světových přehlídkových mol
Mezi trendy udávanými světovými módními návrháři stále vedou maxi svetry a jejich nejrůznější obměny. Pro tuto sezónu Podzim/Zima 2014 jsou typické dlouhé široké rukávy a nabírání v ramenou v kombinaci s výraznou strukturovanou texturou.

Ve větší míře na přehlídkových molech byly k vidění svetry z jemňoučké chlupaté vlny.

Trošku extravagance na přehlídková mola vnesl například Alexandr McQeen, který stejně jako další návrháři představil svetry kombinované s výraznými motivy, kožešinou a jinými moderními materiály.

Lechce extravagantím avšak originálním a velice propracovaným kouskům značky Balmain se nedá snad nic vytknout, vypadají elegantně a naprosto fantasticky.

Na jednoduchost celistvých barev a strukturu pro změnu vsadili Bottega Veneta, Vera Wang a Giorgo Armani.

Nemalé zastoupení mají v letošní sezóně také barevně výrazné motivy.

Zajímavě provedené klasické propínací svetry s elegantním nádechem zastoupily značky Armani Privé, Mulberry či Helmut Lang.

Ani ponča se letos nepřestávají nosit, ať už jsou v podobě plédu nebo klasické podobě s širokým rolákem.

Na scénu přichází také pletené šaty nejrůznějších podob.

Už máte vybráno?

Zdroj: vogue.com, style.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram