Trendy ve svatebních účesech nehledejte

Trendy ve svatebních účesech nehledejte

Léto je vždy spojeno se svatebním boomem. Ani letos tomu není jinak. Jeden ze svých největších dnů v životě už má za sebou letos i spousta známých tváří. A proto nás zajímalo, zda jsou ve svatebních účesech nějaké žhavé trendy a jak by vůbec přípravy na svatební den měly vypadat. Odpovědi jsme hledali u kadeřníka Honzy Kořínka.

Přípravy na svatbu některé nevěsty plánují klidně i rok dopředu. Se svatebním účesem by prý také neměly otálet na poslední chvíli.

„Myslím si, že ideální doba, je zhruba tři měsíce před svatbou. To z toho důvodu, aby se v klidu zvládla udělat zkouška účesu a aby se stihly doladit detaily,“ říká Honza Kořínek. Nevěsty si prý nejčastěji vybírají svého vlasového stylistu podle mnoho různých faktorů a často to prý nemusí být ani kadeřník, který se jim pravidelně stará o jejich vlasy.  „Myslím, že v tomto odvětví to hodně funguje na doporučení, nebo na tom, že nevěsty byly na svatbě a líbilo se jim, jak jejich kamarádka byla učesaná. A v dnešní době hodně taky funguje Instagram. I tam se hledá hodně inspirace,“ vysvětluje Honza Kořínek.

Nevěsty se žádnými velkým trendy, ani barevnými ani stylistickými, neřídí. Samozřejmě různé looky jsou oblíbené.

„Stále je hodně populární boho styl, uvolněné účesy, copy, vlny… Také se hodně dávají do účesů živé květiny, věnečky a nebo různé další doplňky. A co je IN? Pro každou nevěstu je to jiné. Takže trendy taky nehrají tak velkou roli,“ říká majitel vlasového studia i svatební agentury Honza Kořínek. To, aby byla nevěsta spokojená, je vždy základ a často se stává, že od původní představy se finální look dost liší. „Zvolený účes by měl splňovat základní podmínku. Nevěsta si v něm musí připadat krásná, neodolatelná, spokojená a šťastná. A pak je jedno, zda je to drdol nebo oblíbený boho style nebo třeba jen rozpuštěné vlasy a vlny. Se všemi nevěstami děláme vždy zkoušky účesu dopředu tak, abychom ukázali více variant,“ popisuje proces vzniku účesu kadeřník.

Honza Kořínek patří v Česku k nejaktivnějším kadeřníkům, kteří pravidelně tvoří pro nevěsty inspirace v podobě svatebních vlasových kolekcí.

„Za šest let jsme vytvořili pět autorských kolekcí se svatebními účesy. Je to práce, která mne baví, kterou si užívám. I letos mám před sebou nějaké svatby a nevěsty,“ konstatuje Honza, přesto ale dodává, že letos si od tvoření vlastní kolekce odpočinul. „Přiznám se, že letos aktuální kolekci nemám. Možná na podzim a budeme jí směřovat už k roku 2020,“ říká. Navíc vidí, že se nevěsty často svěřují do rukou svatebních stylistek, které se postarají o vlasy i make-up. „Obecně se dá říci, že je tady u našich nevěst populárnější mít jednu osobu na make-up i na vlasový styling. Je to pro nevěsty ekonomičtější. A chápu to. Protože tyto svatební stylistky opravdu umí krásné účesy, za které by se nemusel stydět ani kdejaký kadeřník,“ uzavírá kadeřník Honza Kořínek.

 

Foto: Hair studio Honza Kořínek
honzakorinek.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram