Tři módní ikony aneb inspirativní ženy světa

Tři módní ikony aneb inspirativní ženy světa

Jejich osobitý styl zaujme na první pohled, a to právě ony udávaly módní styl a směr 20. století. Která se nejvíce zamlouvá vám? Krásná herečka a dobrovolnice, oblíbená žena tehdejšího prezidenta USA nebo nevšední modelka s jasným cílem?

Inspirace minulého století aneb ženy, které zaujaly nejen svým jedinečným stylem oblékání, ale také svou osobností. Které tváře se navždy zapsaly do historie?

Audrey Hepburn

Byl by hřích neuvést jako první charismatickou herečku a nejznámější ženu 20. století. Okouzlila snad každého svým přirozeným půvabem a milou povahou. Nejvíce se proslavila filmem „Snídaně u Tiffanyho“. Kráska s laníma očima, lícními kostmi a baletní historií. Předváděla vkusné róby, pouzdrové šaty nebo klasické kalhoty se stylovým rolákem. Vždy perfektně upravená s jemným make-upem a širokým úsměvem. Získala Oscara za celoživotní dílo a nebylo to pouze za herecké výkony. Byla oslovena organizací UNICEF a sama se vydávala na nebezpečné humanitární akce. Její pověstný drdol s korunkou a ofinou je oblíbený dodnes.

Jackie Kennedy

Vlastním jménem Jacqueline Kennedyová Onassisová. Jedna z nejoblíbenějších žen v Bílém domě a manželka tehdejšího prezidenta USA. Vyznala se v módě, a i když byla limitována dresscodem, tak její styl a ženskost to neovlivnilo. Její oblíbené značky byly Chanel, Dior a často nosila elegantní šátky. Milovala kostýmky, výrazné šperky a jemné linie. Nebyla to jen krásná, ale i chytrá žena. Mimo jiné si vydobyla post úspěšné novinářky a fotoreportérky v deníku Washington Times-Herald.

Twiggy

Nádherná modelka a ikona, která je charakteristická pro své výrazné líčení a zářivé barvy. Pravým jménem Lesley Lawson, ale nikdo jí neřekne jinak než Twiggy. Krátké blond vlasy a velmi štíhlá postava, která jí byla často vyčítána. Údajně nikdy nedržela drastické diety a své postavě vděčila za rychlý metabolismus. Bojovala proti vyzáblosti modelek a nazvala velikost XS šílenstvím. Vnesla do světa módy nový vítr. Tehdy byly v oblibě spíše kypré tvary a mladá Angličanka byla pravým opakem. Chlapecká postava, výrazné barvy a krátké střihy, to bylo pro ni typické. Stala se světovou senzací, díky své odlišnosti. Mimo modelingová prkna, hrála v několika televizních dokumentech, pořadech i filmech.

Zdroj foto: Pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram