Trochu Coco a více Karla Lagerfelda - Pre-fall Chanel 2017

Trochu Coco a více Karla Lagerfelda - Pre-fall Chanel 2017

Chanel patří mezi minimum značek, které předvádějí i pomyslně druhořadé kolekce velkolepě. Tentokrát si na přehlídku pronajala hotel Ritz. 

Karl Lagerfeld byl z výběru prostředí pro uvedení Pre-fall kolekce 2017 nadšený: "pařížský hotel RITZ je celý pozlacený a v kontrastu s bílou, je to skvělé." Tato kolekce byla šestou a poslední, kterou módní dům Chanel v roce 2016 odprezentoval. Ve vzduchu se nabízí otázka, kde Karl stále bere nové a nové nápady na ty stovky modelů? "Inspiruju se ve spaní. Pod polštářem mám skicák, a když mě něco napadne, hned to načrtnu. Nejdu spát, dokud se mi to nepovede," vysvětlil hlavní kreativní ředitel Karl Lagerfeld. V Pre-fall bylo znatelné, že kolekce se do hotelu Ritz náramně hodí a nedivili bychom se, kdyby nějaká inspirace při jejím tvoření nepramenila právě z hotelových prostor. Hodně zlaté, béžové a bohatá zdobnost prostředí se s kolekcí nezaměnitelně spojovaly. 

Tentokrát snění Lagerfelda nebylo po dlouhé době tak daleko od Coco Chanel, protože ona sama v tomto hotelu pobývala přes třicet let. Přestože jsme viděli jasné prvky osobního stylu Coco i jejích návrzích, stále  v kolekci převládal rukopis Karla Lagerfelda. Zopakování některých jejích návrhů ale vůbec nebylo zcestné. Oko módního kritika potěšily typické znaky tvorby úspěšné návrhářky v podobě tvídu, volnějších střihů, pletených kloboučků, jen místo perel jsme viděli zlaté řetězy. Tak příště snad i s perlami... 

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram