Tyhle barvy vládnou interiérům v roce 2019

Tyhle barvy vládnou interiérům v roce 2019

V minulém roce upřednostňovali designéři interiérů teplé barvy, letos je všechno trošku jinak. Vedou totiž barevné trendy založené na živé přírodě kolem nás.

Nejenom značka Pantone vydala informaci o barvě roku, udělaly tak i značky jako Benjamin Moore, PPG Paints, Sherwin Williams a další. Hledáte inspiraci na oživení svého interiéru? Zkuste barvy roku 2019…

Šedé dřevo

Letos se vám v domácnostech bude extra vyjímat šedé dřevo. Jde o zemitý odstín šedé v kombinaci s hnědou, které přivádí naturalistický pocit.

Korálová

Energie vzývající korálový odstín je zřejmou jedničkou napříč vším v roce 2019. Do interiéru vám přinese naději a optimismus.

Lovecká zelená

Podle návrhářky interiéru Becky Shea je zelená oblíbená mezi lovci a myslivci skvělou volbou pro rok 2019. Je smyslná a má světovou hodnotu.

Modrá mlha

Modrá s šedým podtónem má uklidňující účinek, který navozuje pozitivní energii v interiérech.

 

Optimistická žlutá

Rok 2019 bude prolnut i výraznými barvami, jako jsou žlutá a oranžová, které přináší dostatek optimismu. Žlutá válenka je ideální volbou.

Jemná krémová

Hodí se na doplňky, jako jsou křesílka nebo měkké dřevo. Elementární přírodní barva perfektně ladí například s čokoládovou.

Citrusová

Podle odborníků bude tato barva hravým i extravagantnějším odstínem tohoto roku. Vyzkoušejte limetkovou, citrónovou nebo pomerančovou.

dezeen.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram