Úchvatná podzimní kolekce Dior 2014 již v prodeji!

Úchvatná podzimní kolekce Dior 2014 již v prodeji!

Úchvatná podzimní kolekce Dior 2014 již dorazila do pražského butiqueu v Pařížské ulici. Včera v odpoledních hodinách proběhla prezentace podzimních modelů a Móda.cz byla u toho!

Dnes v odpoledních hodinách ožily nádherné prostory Boutiqueu Dior v Pařížské ulici prezentací podzimní kolekce pro rok 2014.

V podzimní kolekci přistupuje Raf Simons, umělecký ředitel módního domu Dior, k většímu důrazu na modernitu současnosti a představuje „New Look on the street“.

Kolekce se vyznačuje větší uvolněností a lehkostí. Umění čistoty v podzimní kolekci Dior vychází také ze souhry luxusních materiálů, jako je kašmír, hedvábí, vlna a kožešiny.

Spojení příjemných materiálů té nejvyšší kvality je samo o sobě kouzelné. V kolekci najdeme například spojení bílého kašmíru a černého hedvábí či hedvábí ve spojení s výšivkou na obdélníkových panelech připomínajících krajiny z malířských pláten.

Oslnivé jsou také ručně vyšívané hedvábné šaty a sukně s tartan efektem bohatě doplněné zářícími korálky.

V kolekci se velmi projevuje anatomie ve střizích a asymetrie, jež doplňují siluety Bar, Princess, Linie „A“ a obdélník v linii „H“.

Původní korzety v siluetě Bar nahrazují nové anatomické střihy. Bohaté široké „new look“ sukně jsou tentokrát střiženy v jednotlivých, zipy oddělitelných vrstvách, což umožňuje transformaci ve vzájemné variabilitě looků s jedním základním oděvem.

Nádherným příkladem je ležérně laděný kabát siluety Bar, z kterého, díky na první pohled neviditelnému zipu, můžete jako mávnutím proutku vytvořit nádhernou širokou sukni či krátkého trendy bombera.

Osobně jsem se nechala okouzlit propracovanými asymetrickými střihy splývajícími do uvolněné linie „A“ a šaty se skrytými kapsami. Stejně tak i propojením denního a večerního oděvu s detaily couture kolekce, které jsou v této kolekci ještě patrnější.

Pro podzimní kolekci Dior jsou typické chladné podzimní tóny šedé a růžové s dotekem pastelu na monochromatické černé. Modely jemných barevných tónů jsou obohaceny o spojení noční modře a červené, které nejen na hustě tkaném hedvábí působí nanejvýš elegantně a luxusně.

Barevné kombinace se prolínají ve vzorech jako je kohoutí stopa, rybí kost a plastické kostky. Ručně barvené textilie nesou zvířecí motivy a motivy květin.

V kolekci samozřejmě nechybí výrazné doplňky, především masivní náramky s kožešinou, výrazné kabelky a vysoké sandálky na platformě se zrcadlovým efektem na klínku.

Novinkou jsou také nákrčníky v klasické černé, bílé i oranžové, které budou v podzimním období ideální nejen ke kabátku, ale i ke kostýmu či šatům.

Dior se v této kolekci trošku odchýlil od zaběhlého minimalismu. Výraznou asymetrií a rafinovaným provedením svých modelů hraničí s abstrakcí. Přesto působí kolekce přirozeně, elegantně a maximálně žensky.

Zdroj: Dior, Móda.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram