Urban safari aneb divočina v ulicích měst

Urban safari aneb divočina v ulicích měst

Jak zvládnout městské safari se ctí, a přitom zachovat původní myšlenku velkého génia a stvořitele tohoto jedinečného módního stylu?

Věděl a ví to každý, že safari styl má velký potenciál a šanci zapadnout mezi hlavní módní trendy, kterými se nedá nic zkazit, ba naopak. Ale byl to jen a pouze on, kdo sebral odvahu přivést safari z vyprahlých pouštních plání do rušných ulic měst. Ano řeč je o nehynoucím géniu Yves Saint Laurenta.

Jak ale zvládnout městské safari se ctí a přitom zachovat původní myšlenku velkého génia a módního guru? Aniž byste musela vlastnit značkové oblečení YSL, vám k tomu bohatě postačí dodržet jen několik zásadních pravidel.

Snad každému se ve spojení se safari vybaví zvířecí vzory, které jsou pro tento svým způsobem jedinečný styl typické, ale i zde platí posvátná věta, že i méně je více. Proto by tento motiv neměl v celkovém outfitu převládat, ale pouze jej dotvářet a to prostřednictvím drobných doplňků, jakými mohou být pásky, náramky, kabelky a boty.

Klasický safari styl, jež Saint Laurent v dobách své největší slávy představil coby uniformovaný se striktně pánskými střihy, je už dnes vnímán mnohem ležérněji a svobodněji. Důraz je kladen na ženskost. Podporují se ženské křivky, zvláště pak střihy či opasky zvýrazněné v pase.

 

Oblíbeným oděvem tohoto módního trendu se stávají overaly, klasické propínací šaty košilového střihu, propínací košile, slim fit kalhoty či midi sukně z výhradně přírodních materiálů, které jsou pohodlné a příjemné na těle. Možnostem a nápaditosti se však meze nekladou. Vévodí jim bavlna, různé druhy plátna, hedvábí či velmi jemná vlna v odstínech béžové, pískové, cappuccina ale také odstínech hnědé a zelené včetně khaki.

Kde spolehlivě nakoupit

            

Pokud snad některý z těchto kousků vlastníte, pak vám gratulujeme, protože jste se, aniž byste to možná tušila, stala hrdou stoupenkyní tohoto jedinečného stylu, který zvláště na podzim můžete podpořit i pláštěm trenčkotového typu, včetně středně dlouhého, přepásaného páskem, s vykasanými rukávy a vztyčeným límcem.

 

Přestože je legendární designér, jehož jméno se stalo synonymem pro módu šedesátých, sedmdesátých ale i osmdesátých let, již sedm let po smrti jeho kreativita a nadčasové návrhy jsou a budou inspirací pro stávající i budoucí návrháře.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram