Úspěch českých designérů na International Fashion Showcase 2017

Úspěch českých designérů na International Fashion Showcase 2017

Česká výstava mladých módních designérů v Londýně již podruhé obsadila přední příčky na prestižní mezinárodní přehlídce International Fashion Showcase (IFS). 

Česká republika dostala za výstavu There Is Only You zvláštní zmínku odborné poroty v čele s přední módní kritičkou Sarah Mower, která píše i pro US Vogue. Kateřina Plamitzerová, jedna z vystavujících designérů, byla též nominována na cenu pro Nejlepšího designéra.

,,Mám z nominace velkou radost. Bylo opravdu příjemné slyšet své jméno mezi tak velkou konkurencí z celého světa,“ komentuje svůj úspěch designérka Kateřina Plamitzerová. ,,Nominace jsou především odezvou na jedinečný designérský styl, který vychází z pražské UMPRUM a pro mě osobně zadostiučiněním dlouhodobé podpory, kterou České centrum Londýn  módě a designu poskytuje,“ dodává Tereza Porybná, ředitelka Českého centra Londýn.

 

Kromě České republiky se letošního ročníku IFS zúčastnilo 26 zemí, například Guatemala, Tchaj-Wan či Polsko. Hlavní cenu – Country Award – získala za instalaci The Indian Pastoralists Indie, která okouzlila porotu svým konceptem propojujícím současnou módu a  indické pastevectví.

,,Byl to úžasný zážitek. Jsme rádi, že se nám podařilo získat dvě nominace. V mezinárodní konkurenci jsme skvěle obstáli a obhájili tedy svou pozici na Mapě módní světa s velkým M,“ komentuje úspěch české výpravy na IFS kurátor výstavy Pavel Ivančic, který na UMPRUM od roku 2012 vede Ateliér módní tvorby. 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram