Uvolněný styl kolekce Nina Ricci F/W 15-16

Uvolněný styl kolekce Nina Ricci F/W 15-16

Uvolněná kolekce Nina Ricci nepostrádá ženskost, tak typickou pro tento módní dům. Nový kreativní ředitel ji však pojímá zcela jinak.

Guillaume Henry je u módního domu Nina Ricci na postu kreativního ředitele jen pár měsíců, už ale typickou tvorbu této značky stačil přebrat kámen po kameni. A poskládal si je podle svého. U Nina Ricci je tak nově mnohem uvolněnější forma, objevují se méně výrazné barvy, stále ale má čím oslovit.

Henry se nejspíše rozhodl pro pozvolný přechod křehkých kousků Nina Ricci k těžším materiálům. V nové kolekci jsou jak jemné materiály, které máme u Nina Ricci tak rádi, tak i materiály formující mnohem větší kousky jako například kabáty. A to všechno Henry kombinuje dohromady.

Předchůdce Guillaume Henryho, Peter Copping, zanechal u značky jasnou a na první pohled znatelnou stopu - ženskost, která byla cítit z každého modelu Nina Ricci. Na tu v menší míře narazíte i v nové kolekci, ale má mnohem modernější podobu. Dala by se popsat i jako usedlejší v porovnání s kolekcemi ostatních značek. Jsme ale zvědaví, kam Guillaume Henry Nina Ricci v následujících sezónách povede, jeho krejčovství a smysl pro výběr barev se zdají být na velmi vysoké úrovni.

Foto: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram