V zimě zahřeje kašmír

V zimě zahřeje kašmír

Kašmír nevychází z oblíbenosti. Ostatně přes zimní dny, které doslova klepou na dveře, zahřeje jako materiál snad nejlépe. Uvidíte, že si ho zamilujete.

Klasická bavlna může být „kousavá“, zatímco kašmír oplývá jedinečnou hebkostí. Jako materiál je tedy velice příjemný, ale také proto bývá dosti drahý. V tomto případě platí, že si za kvalitu připlatíme. Spokojenost ale bude to, co vás bude těšit nejvíc.

Aby vám kašmír vydržel tak dlouho, jak má, tedy klidně i roky, musíte se o něj umět starat. Proto vám moda.cz poradí pár tipů, které vám zaručí, že vás bude kašmír hřát celou zimu. A nejenom tu letošní.

Kašmír perte jedině v programu ručního praní,  a snažte se držet nízkých teplot vody. Jinak váš kašmír ztratí svůj tvar.

Uschnout nechejte kašmír naplocho ideálně na ručníku. Nevěste ho přes sušák. I tak mu zajistíte delší trvanlivost.

Nemá-li vaše pračka ruční praní, nebo jemný proces praní, můžete si vypomoct povlakem od polštáře, do kterého kašmír vložíte a budete prát ve studené vodě.

Než svůj kašmír uložíte do skříně, ubezpečte se, že je úplně suchý. Jeho vlákna jsou citlivá na vlhkost a tak jej neskladujte v jiném než-li suchém stavu ve skříni. Ideálně jej uložte do igelitového pytle, jestliže víte, že ho pár týdnů či měsíců neoblečete.

Pozor na moly. Jejich ničení by vás mohlo opravdu mrzet. Raději si pořiďte preparáty proti těmto potvůrkám.

Každý kašmír, bez ohledu na jeho kvalitu, je náchylný ke žmolkování. Není od věci si tedy nějaký základní žmolkovač pro údržbu pořídit.

Za tímto materiálem stojí i nejeden módní dům. Ve svých kolekcích ho ráda používá značka Gucci. Ostatně kašmír skvěle padne k úzkým sukním, formálním kalhotám, a co na něm vynikne opravdu perfektně, jsou doplňky v podobě nápaditých šperků. Nezapomínejte ani na pásky.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram