Valentino v nové kolekci elegantně propojil umění s módou

Valentino v nové kolekci elegantně propojil umění s módou

Dechberucí přehlídka francouzského módního domu Valentino měla vše: příběh, nádherné róby a kvalitní materiály. Není divu, že se stala jednou z nejlepších show v rámci pařížského týdne módy.

Nová podzimní kolekce kreativního ředitele Pierpaola Piccioli byla všechno, jen ne nudná. Spolupráce Piccioliho s japonským módním návrhářem Jun Takahashim se ukázala býti skvělou volbou a rozhodně kolekci ozvláštnila. Spolu totiž zpracovali obrázek neoklasicistní sochy milenců z 19. století, který posléze natiskly na kabáty, blůzy a šaty. Sochu milenců zkombinovali také s punkovými růžemi, jež dodávaly modelům novou podobu. „Chci vytvořit komunitu pro Valentino. Myslím tím ale něco jiného, než 'životní styl'. Tohle je o lidech, kteří sdílejí hodnoty,” popisuje svou myšlenku Piccioli.  

Ačkoliv v kolekci převažovaly elegantní modely, Piccioli se nebál vmísit mezi ně i několik sportovně laděných looků. Mimořádné krejčovské umění není u značky Valentino nic nového, tentokrát však v rámci Ready-to-Wear kolekce zašli ještě dál. Vyzdvihnout musíme zejména dlouhé bílé šaty, které měly zepředu ruční výšivky květin mezi nimiž se majestátně jevila růže v řetězech. Propracovaných detailů však bylo v kolekci mnohem více. Některé modely měly na modelech natisknutý rým 'There's a forever beyond the sky. I think we should go there tonight', který vytvořil skotský básník Robert Montgomery.

Jednalo se o vskutku nádhernou podívanou. Ke konci přehlídky to vypadalo, jako kdybychom se ocitli na couture show. „O této kolekci jsem začal přemýšlet jako o poezii, protože poezie je podobná couture. Je to něco, co může být jak v minulosti, tak současnosti. Můžete najít vlastní poezii skrze šaty,” sdělil v zákulisí Piccioli. Honosné a snové róby v jemných barvách vytvořené z řaseného tylu zdobené rozmanitými motivy dodávaly přehlídce pravou okázalost. Pierpaolo je nekonečná studnice nápadů a nás jeho show rozhodně baví.

Vogue.com, WWD.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram