Vánoční knižní tipy 2018

Vánoční knižní tipy 2018

Pověz mi, co čteš, a já ti řeknu, jaký jsi. Málokdo si uvědomí, že tento citát je aplikovatelný i jinak. Knihy jako dárek totiž mohou být nápovědou k tomu, co si o vás dárce myslí.

Myslíte si, že kniha, jako vánoční dárek je nuda a značí nezájem a neoriginalitu? Ale omyl, je tomu právě naopak. Kniha často skrývá mezi svými řádky ten pravý kontext vztahů mezi dárcem a obdarovaným. Je nutné se nad výběrem zamyslet. Přinášíme vám vánoční tipy na knížky, jako dárek. Vybírali jsme z novinek, které se letos objevily na trhu, ale podívali jsme se také na dobré klasiky, které pod stromečkem potěší jistě každého.

Fresh kuchyně, autor Zdeněk Pohlreich

Kuchařkou potěšíte snad každého. Nové recepty v kuchyni jsou často potřebnější než nové ponožky. A to platí dvojnásob, pokud se jedná o recepty slavného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, úspěch v kuchyni je tak totiž zaručen.

 

Život podle Lucie, autorka Lucie van Koten

Život nikdy nebyl jednoduchý. Připomíná sinusoidu, jednou jste nahoře, jednou dole. Svá maxima i minima si zažila i hrdinka celého příběhu Lucie. Sledujte její cestu životem, která je popisována tak, že minulost je třeba brát s humorem, přítomnost se sebeúctou, budoucnost s vděkem.

 

Sněhulák, autor Jo Nesbo

Chcete-li obdarovat milovníka detektivek a hororů, nemůžete šlápnout vedle. Sněhulák se navíc hodí do zimní atmosféry prosincových dnů. Scéna je totiž zasazena do mrazivých dnů norského Osla.

 

Dokonalá kořist, autorka Helen Fieldsová

Detektivek není nikdy dost, a pokud jste vy ani vaši blízcí nepropadli fenoménu Jo Nesba a spíše se stále držíte dobrých britských detektivek, tohle je vaše volba

 

Jeden kopeček šmoulový, autorka Marie Doležalová a Eliška Podzimková

Retrospektivní knihy minulé Vánoce zaznamenaly nečekaný ohlas. Vzpomínání na doby dávno minulé, alespoň na to co v nich bylo hezké, se stalo oblíbenou kratochvílí všech, co tyto doby zažili. Kniha Jeden kopeček šmoulový je přesně taková.

 

Křídák, autor C. J. Tudor

Kostlivce ve skříni má snad každý z nás. Jen málo z nich souvisí s vraždou. Skupince starých přátel se kostlivec z mládí vrátil v jejich dospělosti v podobě křídového panáčka. Pokud je napětí to, co o Vánocích potřebujete, toto je kniha přesně pro vás. Svým blízkým ji můžete poskytnout i formou předplacené audioknihy.

 

Darker – Padesát odstínů temnoty očima Christiana Greye, autorka E. L. James

Znáte nějakého skalního fanouška známé erotické trilogie Padesát odstínů, nebo jste jím dokonce i vy? Pak pro vás máme jedno překvapení. Autorce totiž poslední díl zřejmě nestačil a svět ještě neměl dost příběhů Christiana Greye a jeho submisivní partnerky Anny. Teď se můžete těšit na příběh pohledem samotného Christiana.

 

Vše, co jste chtěli vědět o módě, autorka Ada Bartlová

V našem doporučení samozřejmě nemůže chybět právě tato nová publikace, která shrnuje svět módy v kostce. Ada Bartlová je zakladatelkou blogu Módní peklo a její kniha vás provede módou, stylem i bystrými a často úsměvnými momenty ze světa návrhářů, designérů a modelek.

 

Jak Grinch ukradl Vánoce, Dr. Seuss 

Hledáte-li něco pro mladší příslušníky rodiny, věřte, že Grinch je to pravé ořechové. Kdo by neměl rád zeleného škarohlída, kterému nakonec díky kouzlu Vánoc roztaje i zlem zamořené srdce. Kniha je navíc dána do nového hávu roku 2018. Zaručená zábava pro vaše ratolesti v období zimních prázdnin.

 

Strážce nádrže, autor Zdeněk Svěrák

Další příběh, který částečně zažil i sám autor Zdeněk Svěrák. Příběh plný života se svěrákovským humorem chytne za srdce každého, zvláště pak v období Vánoc.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram