Vánoční strom lásky v Londýně od Diane Von Furstenberg je hotovým uměleckým dílem!

Vánoční strom lásky v Londýně od Diane Von Furstenberg je hotovým uměleckým dílem!

Krásná myšlenka a poselství ve vánočním stromečku od slavné návrhářky je skleněnou pastvou pro oči. Co ji ke stromu lásky inspirovalo?

Londýnská Mayfair a hotel Claridge

Populární a velmi šik hotel Claridge v moderní Mayfair části Londýna je každým rokem domovem pro výjimečný vánoční strom. V minulosti se na návrhu nejsilnějšího symbolu Vánoc podílel i Dior, Lanvin nebo Karl Lagerfeld. Tento rok si trendový hotel vybral americkou návrhářku Diane Von Furstenberg. Diane spolupracovala s duem designerem Stefanem Beckman a umělcem Konstantinem Kakanias. Návrhářka vymyslela téma strom lásky, pod kterým se cítí bezpečně muži, ženy i děti.

Skryté symboly

8 000 ručně malovaných skleněných lístků, 150 ručně foukaných stříbrných srdcí a 6 skleněných zvířat pod stromem: sova je moudrost, holubice je mír, páv je krásou, jelen pro jemnost, kůň pro pohyb a myš je zvědavost. Skleněný strom a jeho modrá záře prostupují celou vstupní halou hotelu. Na stropě nad stromem se promítají všechny symboly znamení zvěrokruhu. Mírumilovná atmosféra tak prostupuje celý prostor a lidé žasnou při pohledu na krásný strom lásky. 

Láska ke všem stromům

Sama návrhářka miluje stromy a kdyby se měla znovu narodit, tak by chtěla jedním být. Podle ní je strom domovem pro ptactvo, jeho stín chrání děti a milencům slouží jako úkryt nebo přístřešek. Ve výsledku vzniklo něco krásného až magického, honosného a slavnostního. Vánoční strom, který je poselstvím energie, lásky, osvícenství, života a síly čeká, aby potěšil návštěvníky hotelu.

vogue.com, elledecor.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram