Variabilita značky ODIVI a orient Moniky Drápalové v kolekcích S/S 2016

Variabilita značky ODIVI a orient Moniky Drápalové v kolekcích S/S 2016

Co přinesl šestý den na Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2015? Nalezení kulturní identity Moniky Drápalové, a více než překvapivou kolekci značky ODIVI. 

Nedělní odpoledne tentokrát neodstartovalo anglický čaj o páté, nýbrž dvě velmi nadané české návrhářky s jejich tvorbou. Iva Burketová se značkou ODIVI přinesla kolekci, kterou si jen těžko „zařadíte“ do jednoho módního formátu, zatímco Monika Drápalová se zaměřila na hledání kulturní identity. 
 
Iva Burketová pro svou kolekci ODIVI na jaro/léto 2016 volila výhradně modelky s kaštanovými vlasy, z části vyčesanými do pevných drdolů a nude líčení rozbíjely pouze vínovo-fialové rty. Širší sukně a šaty s hravými sklady bez důrazu na ženskou siluetu jsme mohli vidět v dominující černé, šedé a starorůžové. 
 
Květiny doplnily některé outfity společně s asymetrickými střihy látek a úzkými průstřihy vlajícími za modelkami. Nebylo proto pochyb, že máme příležitost vidět originální design, různorodé materiály i variabilitu a funkčnost celé kolekce. Přehlídku doprovázelo hudební uskupení VR/Nobody s albem YET, které celou kolekci rovněž inspirovalo. 
 
 
 
 
 
Monika Drápalová zahájila kolekci s orientálními prvky i tvary šatů. O své kolekci pro jaro/léto 2016 sama prozradila, že se zaměřuje na hledání kulturní identity, a proto nemá hranice v čase ani v prostoru. Nebála se tedy jako jedna z mála využít širokou paletu barev, vzorů i materiálů. „Expresivní prvky střídám s pohodlným městským stylem, volnomyšlenkářský look se mísí s krejčovsky vypracovanými kusy,“ dodává Monika
 
Celá kolekce tak působila vskutku hravě a mile. V detailech nechyběly ani malé, barevné bambulky na obličeji modelek a modelů s velice decentním líčením. Šaty, sukně, kalhoty, košile i saka jednoznačně hovořily o eleganci ve výrazovém pojetí. Monika se ve své kolekci zaměřila na nositelnější způsob módy, což je zejména konečnému zákazníkovi vždy blíže. A za naši redakci rovněž musíme uznat, že nás další práce Moniky velice nadchla.
 
 
 
 
 
 
Zdroj: Redakce Moda.cz
Foto: MBPFW
Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram