Vážně chceme Kim Kardashian jako symbol krásy?

Vážně chceme Kim Kardashian jako symbol krásy?

Na rozdíl od jiných celebrit si Kim Kardashian nevysloužila svou slávu uměním, ale pouhým odhalováním svého soukromí. Navíc je považována za symbol krásy. Opravdu to tak chceme?

Kde se vlastně doopravdy vzala její sláva, těžko říct. Pochází hlavně asi z její netradiční postavy vůči dnešnímu světu, za kterou se nestydí a naopak se s ní řádně vychloubá. Ostatně sebevědomí, velké odhalování vlastního soukromí, slavný manžel Kanye West a upoutávání pozornosti na ženské křivky, určitě mají v její slávě svou část odvedené práce. Kim Kardashian staví na odhalování svého bujného dekoltu a zvýrazňování širokých boků. Nejvíce se předvádí na červených kobercích a titulcích časopisů. Pro časopis Paper se svlékla úplně s pohledem zepředu, z profilu i zezadu a pro GQ se pouze úsporně zakrývá černým oblečením.

(Zmiňované fotografie dohledáte velice snadno s pomocí zadání uvedených médií.

Je slavná. Obdivovaná a hojně následovaná. Je to ale dobře? Mladé dívky jdou slepě v její stopě, používají sociální média k upozornění na své tělo, nanáší si silné vrstvy make-upu a zbytečně silně si líčí oči. Kim udává trend veřejného svlékání se, vystavování svého soukromí a předává dojem, že tohle všechno je přece správné. S jejím vzorem mizí veškerá přirozenost a z masového napodobování může vzniknout maximálně tak komplex z nedostatečně velkých prsou, zadku nebo rtů. Kim Kardashian je výborným příkladem maximalismu. Ale nebylo toho už dost?

Nebo doopravdy chceme, aby se symbolem krásné a sebevědomé ženy stala holka s umělým tělem, obepnutým oblečením, přílišným sebevědomím a nepřirozeným chováním? Holka, která se nezastaví před ničím a její tělo zná do nejmenších detailů kdokoli, kdo zadá jen pár slov do vyhledávače? 

Vážně je Kim Kardashian jako symbol krásy naší vlastní volbou, nebo jen nutným zlem, které se k dnešní době svobody váže? 

instagram.com ; getstyled.net ; marieclaire.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram