Ve věku 74 let zemřel Carlo Benetton

Ve věku 74 let zemřel Carlo Benetton

Nejmladší ze čtyř sourozenců, kteří založili proslulou italskou módní značku United Colors of Benetton, zemřel v úterý 10. 7. 2018.

Carlo Benetton založil společně se svými třemi sourozenci, bratry Lucianem a Gilbertem a sestrou Giulianou, v roce 1965 v italské vesnici Ponzano Veneto značku, kterou dnes zná snad opravdu každý.

United Colors of Benetton se prosadila zejména v letech 1982 až 2000. Její slávu poháněly odvážné reklamní kampaně italského fotografa Oliviera Toscani. Mezi nimi například plakát z roku 1989, na kterém byla černá žena kojící bílé dítě.

Poté však prodejní čísla výrazně klesla a v roce 2017 se hovořilo o těžkých ztrátách. Konkrétně o ztrátě 180 milionů Euro. 83letý Luciano Benetton neváhal a oznámil, že se po pěti letech vrací z důchodu, aby znovu chytil otěže společnosti do svých rukou. V rozhovoru pro italský deník La Repubblica uvedl, že být svědkem pádu United Colors of Benetton bylo nesnesitelně bolestivé.

Dnes tisková kancelář oznámila úmrtí Carlo Benettona, otce čtyř dětí, který prohrál svůj boj s rakovinou. Zemřel ve svém domě v Trevisu v severní Itálii.

Společnost do příštího roku čeká strategický obrat k lepšímu. Za největší chybu spoluzakladatelé považují to, že se postupem let stali všestrannou značkou ready-to-wear kolekcí, a tím ztratili individualitu, jež byla jejich DNA.

Benettongroup.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram