Věděli jste, že Karel Kašák chtěl být astronautem?

Věděli jste, že Karel Kašák chtěl být astronautem?

Měli jsme možnost vyzpovídat našeho oblíbeného televizního moderátora počasí Karla Kašáka. Od teď už se na něj díváme trochu jinak. 

Byl jsi v kolektivu spíše zamlklý nebo si chtěl být středem pozornosti?
Děti z dětského domova obecně chtějí být středem pozornosti, já jsem měl tu výhodu, že jsem byl mezi nimi nejstarší, takže jsem opravdu byl středem pozornosti a ostatním dětem jsem byl často dáván za příklad. Takto jsem se choval i vůči Verunce, vychovával jsem ji a snažil jsem se, být jí vzorem. Ano, byl jsem vždycky výrazný, byl jsem všude slyšet a byl jsem typickým klukem, který zlobil, ale uměl jsem s tím pracovat. Zlobil jsem jen do doby, kdy už se učitelé nesmáli a hubovali. Měli jsme na základce takovou partu kluků, každý měsíc jsme mohli dostat 3 poznámky a to jsme dodržovali. Pak už jsme se báli, abychom nedostali nějaké napomenutí, to jsem si hlídal, prostě, rozhodně jsem byl diplomat.

Každý měl v dětství nějaký sen, pamatuješ si ten tvůj?
Některé sny jsme měli s Verunkou společné. Já jsem třeba chtěl být astronautem, ale někdo mi řekl, že nemůžu být astronaut, protože mi do vesmíru nelétáme, tak jsem sen zamítl, což je škoda. Ale nelituji toho, že nejsem astronaut, myslím, že jednou se bude do vesmíru létat a já miluji dobrodružství a doufám, že si vydělám peníze a jednou si tu letenku koupím, to je jeden z mých snů. S Verunkou jsme si už v dětství říkali, že bychom mohli být jako moderátoři Gondíkovi. Nechci, aby to znělo jako klišé, že budeme dělat a dokážeme dělat velké věci, ale už jsme si to říkali jako malí. Asi jsme se báli, abychom neskončili v dětském domově sami a opuštění a proto jsme si navzájem dodávali odvahu. Nyní si uvědomuji, že se mi to daří, dělám některé velké věci, které mě baví, třeba práce na Nově. Mám chuť na sobě dál pracovat, posouvat se, jsem rád, za to co mám a s pokorou děkuji, že jsem se dostal tam, kam jsem se dostal.

Co ti říká adrenalin?
Miluji adrenalin, je to moje druhé já. Miluji ho jak v práci, tak ve sportu. Skákal jsem s padákem, jumping, Kienovu houpačku. Je až zvláštní, že při adrenalinovém sportu cítím vnitřní klid, zklidní mě to, mám to rád. Adrenalin miluji natolik, že dokonce uvažuji nad jedním konceptem, ale nechci říkat, co to bude, ale bude to hlavně o adrenalinu. 

Co jsi věděl o počasí, než si ho začal moderovat v televizi?
Dnes jsem se dozvěděl rozdíl mezi náledím a námrazou… Ale vážně, navštěvoval jsem gympl v Praze, který patřil mezi ty nejnáročnější a i z toho počasí jsme se hodně naučili. Je to věda, meteorologie nejvíce proměnlivá, fakta jsou neustále v pohybu. Věděl jsem toho dost, abych mohl počasí dělat, ale byl jsem laik. Když posloucháte předpověď, slyšíte mnoho odborných termínů, se kterými pracujeme, a ty se nesmí zaměnit. Nejzajímavější je, že na to jak jsme malá země, existuje mnoho  předpovědních modelů. A i když se modely shodují, nemusí počasí úplně vyjít. Hodně jsem se naučil a jsem za to rád.

Kolik lidí ti denně volá "jaké bude počasí"?
Naštěstí tolik ne, lidé mě sledují v televizi, a pak volají, jak se jim to líbilo, ale často si stěžují, že mě sice poslouchali, ale že úplně nevědí, jak opravdu bude. Stává se, že potkám přátele, a všichni se ptají, jak dnes bude? Baví mě to.

Tvá sestra je uznávanou modelkou a podle naší redakce, bys také mohl jít tímto směrem. Dostáváš nějaké nabídky?
Přiznám se, že moc ne. Modeling mě ale vždycky bavil a přiznám se, že jsem vydělával modelingem dříve než Verunka. Sice jsem o 2 roky starší, ale tou dobou, kdy Verunka už v modelingu pracovala, tak já jsem měl to štěstí, že už jsem dělal různé promoakce, propagoval jsem různé značky, dělal reklamy a něco jsem si vydělal. Nyní je toho méně, nebráním se tomu, ale nevyhledávám to, pokud budu osloven, proč ne.

 

Za jakým velkým cílem jdeš?
Jako moderátor mám sny, sám vytvořit něco, co bude moje, vlastní pořad, třeba i nezávislý na Nově. Když  děláte práci pro zábavu a baví vás to, najde si svoje vlastní publikum. Mým cílem je také najít si přítelkyni a založit rodinu, postarat se o ní a zajistit ji. Už vím, kam se sebou, chci na sobě pracovat a klidně budu rád chvilku stát na místě, abych se usadil, zakořenil a zdokonalil, dál se uvidí.

Troufnul by sis na moderování větších akcí?
Ano, pro mě je to adrenalin, na který se stále těším. Mým snem je moderovat Českého lva, to bych jednou chtěl. 

Za dobu, co jsi v TV, se dá říci, že jsi známá osobnost?
Ano, někdy ano, obracejí se na mě fanoušci i sousedé, je to milé a někdy i výhoda. Líbí se mi, že jsem v kontaktu s více lidmi, kteří mě poznávají a také se otevírají různé možnosti. Popularita má i různá úskalí, ať pozitivní, nebo negativní, ale velmi si jí vážím.

 

Pět rychlých otázek na závěr:

Sranda nebo rozvaha? Sranda s rozvahou
Tričko nebo košile? Tričko
Pohodlí nebo krása? Pohodlí
Kočka nebo pes? Pes
Prima nebo Nova? Nova

Děkujeme za rozhovor!

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram