Velkou roli v pánském oblékání hrají správné kalhoty

Velkou roli v pánském oblékání hrají správné kalhoty

Padnoucí košile, vyleštěné boty a správně uvázaná šála jsou jistě podstatnými částmi pánského oblékání, velice důležitou oblastí je také vhodný výběr kalhot. A na ten se občas zapomíná.

Obvykle se ve společenském oděvu pro muže řeší správná délka rukávů, uvázání kravaty, délka košile a její zapínání. Ovšem velmi často je opomenuta velice důležitá část - kalhoty. Jejich výběr totiž není zdaleka tak snadný, jak se zprvu zdá. Ideální délka by při běžném nošení měla být buď pod kotníky a lehce se krabatit, aby se při pokrčení nohou či delším kroku nevyhrnula nohavice, případně je velice populární délka 7/8, která končí nad kotníky. Nejlépe této délky dosáhnete ohrnutím nohavic skinny džínů či kalhot. Vyhněte se proto kalhotám končícím těsně nad kotníky a těsně pod. 

   
Světle modré kalhoty Medicine 1 099 Kč ; Šedé kalhoty Mango 1 199 Kč ; Tmavě modré kalhoty Scotch&Soda 2 899 Kč 

Kromě délky je třeba brát v úvahu i další aspekty. Například správně zvolený materiál. Tenké plátěné kalhoty noste v létě a na jaře (i když by vám během některých podzimních dnů v nich zima nebyla, zkrátka by nepůsobily dobře). Nemusíte se upínat pouze k černé nebo šedé, teplé počasí a slunce na obloze dovolují bílou, béžovou i jemné pastely. Naopak na zimní období si vybírejte silnější materiály a tmavší odstíny. Kalhoty se mohou snadno stát hlavním bodem celého outfitu. Právě v případě, kdy zvolíte ty se vzorem, nebo v neobvyklém odstínu, zbytek oblečení dolaďte v tlumenějších tónech a nechte je vyniknout.

Jen nezapomeňte na správnou délku...

answear.cz ; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram