Více než čtvrt milionu za dámské šaty BAZAAR CHARITY

Více než čtvrt milionu za dámské šaty BAZAAR CHARITY

V SOHO restauraci to včera vážně žilo! Nejenže se zde na úrovni pařilo, především se ale dražilo, a to pro dobrou věc. 

Pražská restaurace SOHO včerejšího večera ožila víc než kdy předtím. V prostorách luxusního a skutečnými gurmány často vyhledávaného podniku se totiž uskutečnila bitva o originální modely dámských šatů z tvorby čtveřice předních českých návrhářek.

Pokud byste však čekali, že se zde strhla šarvátka podobná těm, které tu a tam vídáme ve filmu, kdy rozlícený dav dam vtrhne do módního butiku s luxusním zbožím, který své zákaznice láká na totální výprodej, pak jste na omylu.

Čtvrteční večer se nesl ve zcela odlišném duchu. Probíhala zde totiž dražba splňující veškeré náležitosti s tímto druhem prodeje spojenými, v níž si přítomní hosté, mezi nimiž jsme mohli zahlédnout i několik známých tváří českého showbyznysu a módy, pořídit originální model od Tatiany Kovaříkové, Beaty Rajské, Kláry Nademlýnské a Ivany Mentlové, které svou tvorbu ochotně věnovaly do projektu Bazaar Charity zakladatelky a organizátorky Báry Nesvadbové.

 

Tatiana Kovaříková - Když móda pomáhá "radost kolem sebe rozdává".

Beata Rajská -  Udělejte radost sobě, abyste udělali radost jiným.

Klára Nademlýnská - říká: „jsem ráda, že mohu přispět tím, co dělám”.

„Když móda pomáhá, tak je to ve všech směrech dobře“, říká Ivana Mentlová.

Není tedy divu, že se po šatech doslova zaprášilo. Kdo by také po originálním kousku „podepsaném“ úspěšným návrhářem netoužil? Dalším a to nejdůležitějším faktorem, který měl na dražitele rozhodující vliv, je ale pomoc druhým, která je hlavní myšlenkou přínosného projektu, za nímž Bára Nesvadbová desítky let stojí a dál jej také rozvíjí. Proto ani ona nemohla na slavnostním večeru chybět.

Bára se navíc ujala role moderátorky celého večera, který uváděla po boku Leoše Mareše a překvapila nejen vytříbeným humorem, ale i dokonale padnoucím modelem šatů od jedné z donátorek Tatiany Kovaříkové, které nám Báru ukázaly ve zcela novém světle. Je možná škoda, že podobné modely Báru nezdobí častěji.

Jaký měla celá dražba šatů doplněná o dražbu limitované edice vzácného koňaku Martell Premier Voyage pro Bazaar Charity přínos?

Samozřejmě bohatý. Výtěžek činící 112 000 korun za šaty a 220 000 korun za láhev koňaku poputuje na konto nadace Etincelle, pomáhající lidem s lehkým mentálním či kombinovaným postižením. 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram