Victoria's Secret přehlídka 2018 měla nejnižší sledovanost v historii

Victoria's Secret přehlídka 2018 měla nejnižší sledovanost v historii

Nejočekávanější přehlídka spodního prádla v čele s nejkrásnějšími ženami světa se propadla na nejnižší stupeň sledovanosti. Jaké jsou důvody?

Victoria's Secret show měla televizní premiéru 2.prosince a podle amerického časopisu Entertainment Weekly se setkala s nejnižší sledovaností v historii tv přenosu. Pouze 3,3 miliónů lidí se dívalo na přehlídku v televizi oproti 5 miliónům za minulý rok. Podle čísel každý rok ubývá nejméně milión diváků celosvětově, a to od roku 2016. Důvodů je hned několik.

Nečekaná změna

Mezi praktické důvody patří změna televizního kanálu u CBS to ABC kanál. ABC televizní stanice si nedala práci s propagací ani ukázkami, aby diváky nalákala. Čekali prostě, že se budou dívat. Druhým důvodem je změna dne vysílání. Místo úterý to poprvé tento rok byla neděle. Lidé o tom ani moc nevěděli. Minimální propagace klíčových informací drahé miliónové show vzala za své. 

Negativní komentáře

Třetím důvodem je kontroverzní prohlášení ředitele a mluvčího Eda Razeka krátce před přehlídkou. Odmítal přijmout fakt, že modelingový průmysl se mění a měl by do přehlídky zahrnout i modelky nadměrných velikostí a transgender modelky. Razek to vehementně odmítal a tím si zadělal v celém světě na velké problémy, kritiku a bojkotování od veřejnosti. Lidé se začali otáčet k celé přehlídce zády. A to se odrazilo na číslech sledovanosti. 

Nezájem veřejnosti

Čtvrtým důvodem byl obrovský mediální poplach kolem přehlídky v létě, ale velmi malá následná informovanost veřejnosti. Kromě začátku listopadu, kdy se na internetu dostaly ven některé detaily. Pak ale vznikla dlouhá čekací doba na přehlídku a opadl zájem, když už konečně došlo k jejímu vysílání. Veřejnost měla pocit, že už to prožila, když byla informována na Instagramu, Twitteru, Facebooku atd. měsíc předtím. Prostě už to jako by prožili a neměli zájem sledovat přehlídku v televizi. Po televizní premiéře se objevily i negativní komentáře na účet některých andílků, kteří si podle veřejnosti nezasloužili být ve VS show. Velká vlna kritiky se zvedla zejména na Instagramu proti Kendall Jenner a Belle Hadid. Kvůli jejich údajným chirurgickým a kosmetickým úpravám a protekci. 

Budoucnost?

Budoucnost pro mega značku Victoria's Secret je tedy nejistá. Buďto se hlavní mluvčí umoudří a zahrne do přehlídky typy žen, které tam chybí a veřejnost chce, nebo budou pokračovat ve svých kolejích a nezmění se nic. Kromě toho, že jim opět klesne sledovanost. Velkou škodou je, že se známá a jinak populární show netěšila velkému zájmu, protože se jednalo o poslední rok, kdy šla po mole andělsky nádherná Adriana Lima. Odchází totiž do modelingového důchodu. Ona byla také hlavním důvodem velké obliby celé show. 

teenvogue.com, refinery27.com, tvline.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram