Victoria‘s Secret ruší svou každoroční přehlídku, znamená to konec andělské show!

Victoria‘s Secret ruší svou každoroční přehlídku, znamená to konec andělské show!

Je to potvrzeno. Letos budeme ochuzeni o přehlídku sexy andílků z Victoria‘s Secret. Co se stalo a proč se každoroční přehlídka ruší? Po 24 letech je oficiálně konec.

Známá fashion show spodního prádla Victoria’s Secret začala už v roce 1995. Proč byla přehlídka ukončena? A co se stalo?

Klesá sledovanost

Hlavním důvodem byla celková klesající sledovanost. Ze začátku byla přehlídka považována za jednu z nejlepších. V roce 2003 se dívalo zhruba 10 milionu diváků. V minulém roce zájem spadl na 3,3 miliony diváků. Klesl i prodej spodního prádla.

„Loni sledovanost přehlídky klesla nejníže od jejího vzniku. Pořadatelé ze všech stran museli čelit kritice, že je „sexistická, zastaralá a jednotvárná“, píše BBC.

Druhým důvod je, že veřejnost kritizuje vzhled a výběr modelek. Jsou prý extrémně vychrtlé. Společnost L Brands, pod kterou spadá Victoria’s Secret, uvedla, že musí najít jiné způsoby, jak lépe komunikovat se zákazníky a změnit marketingovou strategii.

„V posledních několika měsících jsme se dohodli, že chceme do všech aspektů našeho podnikání přinést nový vítr,” uvedl generální ředitel L Brands Les Wexner, podle agentury Reuters.

České modelky

Jaké české topmodelky byly součástí známé fashion show? Byla to například Eva Herzigová, která byla vůbec první Češka. Později Daniela Peštová a Hana Soukupová. Dlouhých devět let se po prknech procházela i česká modelka Karolína Kurková.

Nejznámější tváře

Mezi nejznámější andílky ze světa patří Adriana Lima, Heidi Klum, Candice Swanepoel, Miranda Kerr nebo Alassandra Ambrosio.

Zdroj foto: BBC.com, Pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram