Vím, co nosím - projekt české módní značky MUZA se zabývá udržitelností i kvalitou

Vím, co nosím - projekt české módní značky MUZA se zabývá udržitelností i kvalitou

Znáte českou módní značku MUZA? A znáte jejich projekt Vím, co nosím? A vlastně víte, co máte právě teď na sobě? Odkud k vám přišlo vaše oblíbené tričko, z jakého je materiálu a proč vypadá tak, jak vypadá. O tom všem je právě tento projekt.

Za značkou a vlastně i projektem Vím, co nosím, který bude spuštěn 1. června 2019, jsou spojeny dvě osoby -  Šárka Musilová a Bohuslava Hejlová, které značku vytvořily s jedinečnou filosofií. Ta tkví především ve zpracovávání přírodních materiálů za pomocí tradičních technik. Zaštiťují se nejen udržitelností, ale i kvalitou. Jejich trička se nemusejí žehlit, a ani po několika vypráních neztrácejí svůj tvar, jak to často vidíme u triček, které nakoupíme v obchodech s tzv. rychlou módou, kde jsou trička krásná do prvního vyprání či žehlení. Této nepříjemnosti se však nemusíte obávat, u triček od MUZA , a to díky sublimačnímu tisku, který je zapuštěn do vlákna oblečení.

Nejnovější kolekce, kterou MUZA spouští v rámci projektu, se nazýváCHART. Kolekce je přímo vytvořená návrhářkou Šárkou Musilovou. Většinový materiál, ze kterého je kolekce vytvořena, je od českých výrobců, konkrétně multifunkční úplet double, který má certifikát oeko-tex standard 100. Trička si můžete zakoupit jak v dámském střihu, tak v pánském, se vzorem i bez. A vybrat si jinak můžete dokonce i vlastní typ materiálu - modal nebo double. Vše najdete na jejich stránkách projektu Vím, co nosím. A v neposlední řadě také musíme zmínit, že se značka snaží dostát své filosofii i názvu svého projektu naprosto ve všem - i balíček, který po objednání obdržíte, bude plně kompostovatelný!

Nepochybně je důležité vědět, co má člověk na sobě, co nosí. Filosofie projektu je proto velmi záslužná. V dnešní uspěchané době na to totiž většina z nás pořád zapomíná. Jsme ze všech směrů zahlcováni nepotřebnými informacemi o věcech kolem nás a zapomínáme na to, že nejdůležitější jsme právě my. My bychom měli být tím nejdůležitějším, a proto by právě nám mělo záležet na tom, co máme na sobě. Abychom se v oblečení cítili příjemně, aby jeho design vyjadřoval nás a jenom náš styl a také abychom jeho pořízením podpořili pouze ty, kterým záleží na nás, na našem okolí a koneckonců i na přírodě jako takové.

Čtěte také: MLADÁ MÓDNÍ ZNAČKA MÚZA - FASHION ART

vimconosim.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram