Víno z Kobylí triumfovalo v soutěži O Hustopečskou pečeť

Víno z Kobylí triumfovalo v soutěži O Hustopečskou pečeť

Zástupci Vína z Kobylí si odvezli několik ocenění z jubilejního desátého ročníku tuzemské soutěžní přehlídky O Hustopečskou pečeť.

V malebném prostředí Hustopečí a útrobách Hotelu Centro se utkala vína z celé České republiky i Slovenska, v jubilejním desátém ročníku soutěže O Hustopečskou pečeť.

  Letos se přihlásilo celkem šedesát vinařských společností a tým certifikovaných degustátorů musel hodnotit téměř dvě stě vzorků. Hned několik ocenění v této soutěži sklidilo Víno z Kobylí, které uspělo mezi ostatními vinaři se svým Svatovavřineckým vínem, ročník 2012, pozdní sběr. Jako nejlepší Svatovavřinecké víno soutěže získalo v kategorii odrůda Zlatou Hustopečskou pečeť. Dalším úspěchem Vína z Kobylí bylo druhé místo v kategorii Modrý Portugal, výběr z hroznů 2011. Stříbrnou příčku obsadilo André Vína z Kobylí, ročník 2011, pozdní sběr. Slavnostní soutěžní přehlídka O Hustopečskou pečeť vyvrcholila 4. dubna, kdy měli návštěvníci mimořádnou možnost ochutnat nejlepší Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené, André, Modrý Portugal nebo Svatovavřinecké posledních tří ročníků. Vítězná vína byla dekorována Hustopečskou pečetí, která byla symbolem zdejšího vinařství a do povýšení Hustopečí na město Maxmiliánem II. Byla považována za znak tehdejšího městečka.

 

 

 

Zdroj: protext, hustopece, google

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram