Virgil Abloh spolupracuje na kolekci pro Serenu Williams

Virgil Abloh spolupracuje na kolekci pro Serenu Williams

Slavná tenistka Serena Williams se na US Open vrací v nové kolekci, která vznikla ve spolupráci s Nike a Virgilem Ablohem. 

Jako by nestačilo, že se tenistka Serena Williams řadí mezi světové sportovní špičky, zařadila se také mezi nejlépe oblékané sportovkyně v historii. Tento titul si hodlá obhájit na letošním US Open, kde se objeví v nové kolekci Nike ve spolupráci s Virgilem Ablohem. Designer značky Off-White a umělecký ředitel pro Louis Vuitton se tentokrát spojil se sportovní značkou Nike a tenistkou Serenou Williams k příležitosti 50. ročníku US Open, které bude zahájeno 27. srpna letošního roku. Trefně nazvaná kolekce "QUEEN" obsahuje například tenisové šaty a třpytivé tenisky se specifickým logem Virgila -  "LOGO""SERENA."

“The Queen Collection” obsahuje konkrétně baletně inspirované tenisové šaty, dostupné v černé i bílé variantě, tašku, bundu a tři druhy tenisekNikeCourt Flare 2 a limitovanou edici The Ten: Nike Air Max 97The Ten: Nike Blazer Mid SW. Modely budou později dostupné i na prodejnách Nike. Tenisové šaty jsou inspirované Sereninou láskou k tanci. Odhalují jedno rameno a svrchní vrstva sukně je tylová. "Serena Williams je jedna z nejmocnějších a nejinspirativnějších žen naší generace," uvádí Abloh."Snažil jsem se zachytit jejího ducha a přinést do světa tenisu něco nového a osvěžujícího." 

Nike x Virgil Abloh pro Serenu WiliamsNike x Virgil Abloh pro Serenu Wiliams

Sama tenistka je z kolekce, která ve spolupráci vznikla, naprosto nadšená. "Tato kolekce je pro tenis naprostá novinka. Líbí se mi Virgilův specifický styl a jeho loga. Byla jsem zvědavá, co připraví na letošní US Open," uvádí Serena. "Nikdy jsem na sobě neměla tylovou sukni. Každá holka chce mít tylovou sukni. Nebo alespoň já ano! Vždycky byl můj sen takovou sukni mít a nemůžu se dočkat, až si ji vezmu na kurt," říká o kolekci. My můžeme jedině souhlasit, pokud někdo dokáže ovládnout US Open v baletní sukni, tak je to rozhodně Serena. 

Nike x Virgil Abloh pro Serenu Wiliams

Serena často na kurtu zaměňuje bílou klasiku za modernější kousky. Její spolupráce se značkou Nike trvá již od roku 2003, kdy podepsala první smlouvu, za údajných $40 millionů.Nejedná se ani o první spolupráci Virgila se světovou značkou. Na kolekci spolupracovali již v minulém roce, kdy se designer podílel na tvorbě obuvi. Tento rok je rozhodně na co se na US Open těšit, až uvidíme Serenu tančit po kurtu a vydávat další neuvěřitelné výkony. 

Nike x Virgil Abloh pro serenu WilliamsNike x Virgil Abloh pro Serenu Wiliams

nike x Virgil Abloh pro Serenu Williams

businessoffashion.com, harpersbazaar.com, vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram