Voňavé Vánoce s Theodor Tea Paris

Voňavé Vánoce s Theodor Tea Paris

Dopřejte si chvilku klidu a vychutnejte si s námi šálek lahodného moku, který nejen o Vánocích probudí k životu všechny vaše smysly. Theodor Tea Paris splňuje vše a mnohem víc, co jste kdy od čaje očekávali.

Jestli pak si ještě vzpomenete na kouzelnou pohádku, která vypráví o našem posledním fashion focení letošního roku? Jak by také ne, když stále ještě zdobí naše tituly na sociálních sítích, kde se zabydlela až do příchodu Nového roku 2017, který už zanedlouho oslavíme.

Jak jistě víte, fotili jsme v centru Prahy, kousek od Václavského náměstí v malebném obchůdku Silkwood, který nás na první pohled zaujal magickými až pohádkově zbarvenými tapetami zdobící celé místnosti. Pohled na tu krásu však není jediným vjemem, který nás stále nutí, se sem, alespoň v myšlenkách, vracet.

Podobně jako zrak si v Silkwood liboval i náš čich, jež při vstupu pohltila kouzelná vůně linoucí se ze všudypřítomných luxusních čajů, které rozšířily naše obzory a přinutili nás alespoň na chvíli vypnout a v klidu si vychutnat šálek tohoto lahodného moku. Rozhodnout se který, nebylo až tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Napočítali jsme zde totiž více jak 50 druhů čaje Theodor v deseti kolekcích jednotlivě obsahujících směsi černých, zelených a ovocných čajů, ale také čaj rooibos, nebo čistý neochucený či bylinkový čaj, jejichž chutě jsou sladěny a uspořádány do kolekcí nesoucí názvy jako chamtivost, lenost, žárlivost a další.

Naše horké TIPY

Vánoční kolekce inspirovaná laponskou zimou, ke které neodmyslitelně patří jehličnaté lesy, sníh a vřesoviště.

Černý čaj s aroma dubového mechu                     Zelený čaj s aroma borovice s verbenou                  Rooibos s aroma santalového dřeva  
rozmarýnu a brusinky                                                      jalovcem a rybízem                                                     tymiánu a lesního ovoce

Za ochutnávku ale rozhodně stojí i například takový bílý čaj Jour J (Den D) s vůní a chutí champagnského (s kusy hroznů ze Champagne), On Va Se Revoir - zelený čaj s mátou Nana, bergamotem z Kalábrie a s madagaskarským pepřem, nebo Je t’aime - černý čaj s aroma francouzké makronky či Rouge Revolution - částečně a velmi jemně uzený čaj s pivoňkami, chrpou, bergamotem, pomerančem, skořicí a muškátovým oříškem.

 

Zlatý čaj mistra chutí a vůní Theodor Tea Paris 

Firma Theodor (Thé O’Dor - zlatý čaj) byla založena Pařížanem Guillaume Leleu - čajovým mistrem, který se rozhodl dokázat, že i dnes jde vytvořit firmu, která bude produkovat čaj té nejvyšší kvality, aniž by se mohla pochlubit staletou historií. Díky svému talentu – jedinečně vytříbenému čichu a chuti dokáže vytvořit fantastické kombinace chutí a vůní za použití 100% přírodních ingrediencí z celého světa. 

Zatímco čaje Guillaume dováží z tradičních lokalit jakými jsou Japonsko, Čína, Indie, Ceylon nebo Keňa. Maté pochází z Jižní Ameriky, a jeden z nejpopulárnějších čajů poslední doby Rooibos z JAR.Z každé čajové zahrady Guillaume Leleu objednává max. 10 kg čaje měsíčně, aby mu byl dodán vždy čaj té nejvyšší kvality a čerstvosti, kterou pečlivě osobně prověřuje ve své laboratoři. Pokud čaj tyto vysoké nároky nesplňuje, zahrada nesmí 4 roky dodat žádný čaj.

Přísné avšak velmi efektivní pravidlo. Je dobré vědět, že je tu stále ještě dost takových, kteří nemyslí jen na své zisky, ale i na zdraví a spokojenost druhých.

Nevíme jak vy, ale mi máme jasno. Jdeme si dát šálek vynikajícího THEODORa.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram