Voyage en Ikat - nová kolekce porcelánu Hermès

Voyage en Ikat - nová kolekce porcelánu Hermès

Vydejte se s novou kolekcí porcelánu Hermès na první cestu z řady toulek, které vás v letošním roce spolu s módním domem Hermès čekají.

Voyage en Ikat, nová kolekce porcelánu Hermès, vás vezme na první cestu z řady toulek módního domu, které vás v letošním roce zavedou do nádherných zákoutí světa. Vydejte se na rozcestí, kde se potkávají kultury Východu a Západu, abyste poznali snový svět opředený tajemstvím. 

Objevte kouzlo jedinečného designu porcelánu Voyage en Ikat, který jako by byl utkán z vláken. Inspiraci nachází v tradiční technice barvení látek Ikat, která má svůj původ v Indonésii. Tato prastará dovednost, vyžadující trpělivost a přesnost, je výsledkem velmi sofistikovaných výpočtů. Nejprve je navržen vzor, podle kterého se vlákna spřádají do celku a až posléze jsou obarvována. Jak v Evropě, Asii, Africe i Jižní Americe vychází technika ze stejných základů, ale výsledek tkaní není nikdy identický. Do vzorů i zpracování se promítají jedinečné kultury a tradice.

Technika Ikat spřádá cestu mezi naturalismem a abstrakcí. Svým unikátním provedením a nekonečnými možnostmi nadchla jak průkopníky avantgardního umění, tak ruské baletní mistry, kteří z ní ve své tvorbě mnohdy čerpali.


 

Dominantní barvy kolekce smaragdová, safírová a rubínová zrcadlí tři drahocenné kameny. Porcelán odráží jejich lesk ve slunečním světle a vytváří vzájemnou hru odstínů. Doufáme, že abstraktní motivy, byť jsou velmi promyšlené, vás vtáhnou do pohádkového světa objevování. Světa japonského designu a geometrie ve zlatých linkách, byzantských vzorů a exotiky pojící se s květinovými motivy.



Zdroj: Hermès

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram