Vyfénujte si vlasy ke spokojenosti i doma

Vyfénujte si vlasy ke spokojenosti i doma

Sušení vlasů bez elektronických pomocníků je rozhodně zdravé, avšak občas potřebujeme vzít do rukou fén, a tak není od věci, znát správné techniky fénování. Alespoň pro co nejmenší poškození a pro co největší efekt.

Umyjte si vlasy

Použijte šampón, který vám vyhovuje. Jestliže berete ledabyle kterýkoliv z regálu, zkuste se na chvíli zastavit a hledat takový, který bude vaše vlasy nejenom umývat, ale také chránit před vnějšími vlivy, jako jsou například účinky fénu. Šetrné, hydratační šampóny a kondicionéry seženete prakticky kdekoliv.

Netřete vlasy ručníkem!

Zapomeňte na to, že své vlasy budete třít mezi ručníkem pro rychlejší vysušení. Vlasy můžete přes ručník lehce pomačkat v rukách, nebo je do něj na chvíli zabalit, ale rozhodně zapomeňte na tření. Je pro vlasy opravdu nezdravé.

Rozdělte vlasy do několika „sekcí“

Neboli, čím větší část vlasů budete naráz fénovat, tím delší dobu to bude trvat. Všimněte si, že i vaše kadeřnice při vysoušení vlasů použije několik skřipců či sponek a vlasy rozdělí na více částí, jež jednu po druhé fénuje.

Začněte fénovat

Udržujte fén asi 15 cm od pokožky hlavy, prospěje to nejenom pokožce, ale rovněž vaší hřívě. Fénujte pohybem směrem dolů od temene hlavy a dodržujte tento směr po celou dobu fénování, přináší to méně škod, než opačně. Pokuste se navíc rychle měnit místo fénování, žádné tak nezatížíte natolik, aby to vlasy poškodilo. Vlasy nechejte lehounce vlhké, nikdy je nefénujte až do úplného konce.

Vyfénujte si parádní hřívu

Široký kulatý kartáč by vám rozhodně neměl scházet. Dokáže totiž pozvednout vaše vlasy natolik, že si tento styl foukání okamžitě zamilujete. Naberte pramen vlasů na kartáč hned u hlavy a lehce pozvedněte. Pod ním několikrát přejeďte fénem. V tomto případě nezbývá než použít teplý vzduch. Dále ze spodní strany přejíždějte kartáčem až ke konečkům vlasů, zatímco z druhé strany budete zároveň vlasy sušit fénem. Mějte trpělivost a věnujte se každému pramenu zvlášť, výsledný efekt bude dokonalý.

Naneste ochranné sérum

Fénování zakončujte studeným vzduchem, vlasům to prospěje. Použít můžete i hydratační a ochranné sérum, které rovnoměrně vetřete na konce vlasů. Nebo použijte olivový olej, rovněž jen na konečky, poslouží stejně a najde se téměř v každé kuchyni.

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram