Vyhněte se módnímu faux pas s legínami. Poradíme, jak je správně nosit

Vyhněte se módnímu faux pas s legínami. Poradíme, jak je správně nosit

Legíny jsou v kurzu už několik let a na výsluní se ještě udrží. Mnoho dívek a žen však tento kus oblečení neumí správně nosit. Výsledkem je, že si na ně ostatní na ulici se smíchem ukazují. Poradíme vám, jak neskončit mezi nimi.

Pokud legíny ještě ve svém šatníku nemáte, začněte uvažovat o změně. Nejsou totiž tak populární jen pro nic za nic.

Mají řadu výhod:

●     zakryjí nedostatky na nohou
●     vytvarují stehna
●     tmavé legíny opticky zeštíhlují
●     jsou pohodlné a hezké

   

 

Pravidlo č. 1: Zakryjte zadek

Pokud byste si měla zapamatovat jen 1 legínové pravidlo, tak je to toto. Horní díl outfitu má zakrývat zadek. Proto se k legínám nosí:

●     minišaty
●     maxitrička
●     tuniky
●     dlouhé svetry

Pod šaty jsou legíny skvělé, k sukním se ale příliš nehodí. Když si k legínám vezmete jen krátké tričko, budete vypadat jako oblečená neoblečená. Upnuté legíny odhalí křivku vašeho zadku natolik, že můžete vypadat vulgárně.

     

Pravidlo č. 2: Výjimkou jsou jeggíny

Jako každé pravidlo, má i toto výjimku. Existuje 1 typ legín, u kterých nezakrytý zadek nevadí - jsou to jeggíny. Trik spočívá v tom, že jeggíny vypadají jako normální úzké kalhoty. Jsou o něco upnutější a přiléhavější, ale rozdíl odhalí až detailní pohled. Mezi nejoblíbenější jeggíny patří:

●     denimové
●     z imitace kůže
●     s kapsami na zadku
 

Než vyjdete z domu, nezapomeňte svůj vzhled zkontrolovat v zrcadle. Pokud máte nekvalitní jeggíny, může prosvítat spodní prádlo. Tyto kusy noste jen s dlouhým tričkem. 

      

Pravidlo č. 3: Lem šatů má končit nad koleny

Legíny působí mladistvě a krásně v nich vyniknou vaše nohy. Mohou si je dovolit i silnější ženy, které navíc ocenění jejich praktičnost. Díky legínám se jim “neodírají” o sebe stehna. Dejte si však pozor na správnou délku horního kusu oblečení. K příliš dlouhým šatům se nehodí. Legíny nejlépe vyniknou, když lem oblečení končí nad koleny nebo ještě o něco výš.

Pravidlo č. 4: Vytvořte vyvážený celek

Legíny přímo vybízí k experimentování. Jsou levné a seženete je v široké škále barev a vzorů. Nepřežeňte to však, ať nevypadáte jako v cirkuse. K barevným legínám volte tmavý vrchní díl. Vyzkoušejte třeba švestkové legíny s etno vzorem nebo legíny z imitace kůže. V e-shopu modino seženete i černé legíny na každodenní nošení.

Modino.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram