Výkup vlasů je běžnou záležitostí, ale jak funguje?

Výkup vlasů je běžnou záležitostí, ale jak funguje?

Zatímco většina žen si vlasy pěstuje a opečovává, jiné touží po razantní změně a vlasy stříhají po desítkách centimetrů. Kvalitní a přírodní vlasy jde prodat za poměrně vysoké ceny. A není na tom nic divného. 

Tíživou finanční situaci vám asi ustřihnutí bujné hřívy nevyřeší, ale výkupní ceny sahají i do řádů tisíců za sto gramů zdravých vlasů. Společností, které se v České republice výkupem vlasů zabývají, je hodně a pravděpodobně mnohem více, než se domníváte. Přestože se může zdát podivné nechat si zkrátit vlasy, zaplést je do copu a odeslat na neznámou adresu některé ze společností v oboru, je to běžnou praktikou, kterou ženy podstupují. Některé si tím opravdu přivydělávají, jiné se pouze rozhodly pro razantní změnu a odesláním vlasů k dalšímu zpracování tak nejen dostaly zaplaceno, ale jejich vlasy se vydaly na další cestu, kde mohou těšit ženy, kterým tak krásné vlastní vlasy nenarostou.

Pravidla výkupu vlasů jsou samozřejmě poměrně přísná. Nejčastěji neprodáte kratší vlasy jak 20 cm, obecně ale platí, že čím delší, tím vyšší částku získáte. Firmy si také dávají pozor na kvalitu a přírodní barvy - žádný zájem není o barvené vlasy, zato ale přijímají veškeré přírodní odstíny. Nejlépe hodnocenou barvou je přírodní blond, ale ani tmavě hnědá nepřijde nazmar. Stejně jako u barev, i u tvaru vlasů je benevolence vysoká - zájem je o rovné, vlnité i kudrnaté. Hodnota vlasů se pochopitelně odvíjí od hustoty a celkové vitality. 

Vlasy můžete odnést osobně na pobočky společností, stejně tak je můžete zaslat i poštou. Dodávané vlasy musí být čerstvě umyté, rozčesané, spletené v copu a seřazené tak, jak byly ustřižené (tudíž konečky u konečků).

czvlasy.cz ; emaze.com ; wall.aphacoders.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram