Vymodelovaná kolekce Resort 2017 Carolina Herrera

Vymodelovaná kolekce Resort 2017 Carolina Herrera

Při pohledu na Resort kolekci značky Carolina Herrera se nám zdálo, jako by ji návrhářka vymodelovala s ohebné plastelíny, která pak zůstala na svém místě. Žádná vzdušnost, jen pevně dané tvary.

Carolina Herrera nás se svou vizí budoucího přelomu zimy a jara nezklamala. Tentokrát přišla s kolekcí modelů založenými na jednoduchosti a dosti viditelné střízlivosti. Neubrala nám potěšení z nevšedních materiálů ani barev, zato navrhla saka, topy a šaty v přesném tvarovém zpracování. Při pohledu na modelované střihy jsme získali dojem, jakoby je Herrera vyloupla z předem zalitých forem a pak oblékla na modelku. Kulaté sukně, dokonalá peplum úprava a důraz na pas. Na nohy už jen klasické lodičky a vlasy do culíku. Jednoduše. Přímočaře. Efektivně. 

Druhou část kolekce představoval razantně rozdílný koncept od předchozích modelů. Fotky nebyly pořizovány před světle modrým plátnem, ale v ateliéru s velkým výhledem a fotografie byly transformované do černobílé podoby. Modely odprezentovala také jiná modelka, a co je nejdůležitější - samotné šaty vypadaly úplně jinak. Dostaly volnost a s ní se ztratilo předchozí precizní modelování sukní do předem určených tvarů. 

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram