Výstava Play More najde zalíbení zejména u psů

Výstava Play More najde zalíbení zejména u psů

Někomu možná zůstane rozum stát, jiní budou nadšeně tleskat. Play More je výstavou určenou pro čtyřnohé kamarády.

Dominic Wilcox, britský designér, přišel s otevřením nové výstavy. Londýn tak ožívá a rozšiřuje své možnosti, nyní totiž můžete vzít za kulturou i svého psa. Čeká tam na něj mnoho obrazů, nějaká ta kýta i nadrozměrná miska s kuličkami ve tvaru granulí.

Nejenom Wilcox, ale i jimi oslovení umělci, přišli se speciální instalací, která přibližuje psy do světa umění. V první řadě tak autor výstavy vynalezl simulátor otevřeného okýnka v autě s velkým ventilátorem, kde si pes může připomenout, jak mu vítr čechrá srst při jízdě s páníčkem. Pro zpozornění smyslů navíc ventilátor obsahuje pachy syrového masa či starých bot.

Velkou část tvoří samotné obrazy hned několika autorů, na nichž jsou zachyceny takové barvy, aby je viděl i pes se svým omezeným spektrem. Obrazy pak skrývají například lahodné kuřecí kousky. Jestli si z toho však pes odnese hlubší myšlenku, o tom spíše pochybujeme.

Pro hru je tu pak velká miska obsahující tisíc kuliček ve tvaru krmení nebo také virtuální fresbee na plazmové obrazovce. Nechybí ani vodní trysky Watery Wonder, za kterými se pes rád honí. To už nám v rámci kulturního života psů přijde přeci jen logičtější.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram