Vyvrácené mýty o kombinování oblečení a jeho vzorů + jak správně na to!

Vyvrácené mýty o kombinování oblečení a jeho vzorů + jak správně na to!

Při kombinování oblečení se často dopouštíme úplně zbytečných chyb. Poradíme vám, jak se jich vyvarovat a jak správně kombinovat různé vzory do jednoho nepřehlédnutelného outfitu! 

Dnes a denně obdivujeme ženy, které ráno před zrcadlem daly dohromady kousky, které společně vytváří nepřehlédnutelný a vyladěný outfit. Pojďte se podívat, jak na to... A začněme třeba u toho... 

Jak NE!

1) Černá je barva jako každá jiná! Tudíž stejně jako těžko trefíte tři odstíny modré barvy, aby to bylo jako z přehlídkového mola, těžko dáte dohromady stejně černou koženou kabelku, semišové boty, triko i kalhoty. Raději tedy hleďte na to, aby vše černé opravdu působilo jednolitě. Pozor také na ošklivé seprání - je opravdu vidět na první pohled!!! 

2) Nikdy ne dva stejné vzory! Každý květinový vzor je jiný, stejně tak kostka nebo proužky. Prostě bude lepší, dva stejné vzory nekombinovat. A i kdyby se vám to někdy někde líbilo, nechte to prostě na profících. 

 

3) Velký vzor s drobným nejdou k sobě! Když obléknete kalhoty s jemným vzorem a k nim třeba pruhované pončo, můžete si být jista, že valný efekt se nedostaví. 

4) Více zvířecích vzorů nikdy! Leopard také nemá tygří nohy, zebří hlavu a své - tedy leopardí tělo. Pokud se vám zvířecí vzory líbí, vyberte si jen jeden a na jedné části oblečení. Povolen je stejný tenký pásek nebo náramek. 

 

A teď tedy jak správně! 

1) Klasické vzory k sobě - není žádný důvod pro obavu ze skotské kostky společně s proužky či puntíkáte sukně a květovaného topu. To jsou totiž vzory, které k sobě od přírody pasují. 

2) Malý k malému a velký k velkému. Hlavním pravidlem pro kombinace vzorů jsou jejich velikosti. Dávejte dohromady podobně velké vzory - úspěch zaručen. 

 

3) Pozor na barvy! Nejde jen o velikost vzoru. Stejně tak je důležité dávat k sobě vzory v podobných barevných kombinacích. Hrou na jistotu je pak jeden ze vzorů v černo-bílé, odstínech šedé či hnědo-béžové. 

4) Zvířecí vzory + proužky. Za nás velké ANO! Kombinace dávno objevená a vyzkoušená. Bavlněné použkované triko a leopardí vzor na lodičkách budou vypadat, že opravdu rozumíte tomu, co oblékáte. 

Zdroj obrázků: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram