Wendelborn přichází s novou kolekcí jeanů

Wendelborn přichází s novou kolekcí jeanů

Kate Wendelborn před pár dny představila novou kolekci černých a bílých džínů. Stanou se jedním z největších hitů tohoto roku?

Kate Wendelborn na svém novém webu minulý týden představila nové modely džínů v bílé a černé barvě. Nejedná se však o zcela obvyklé typy, nejsou totiž jednobarevné, ale doplněné přirozenou nebarvenou látkou v béžovém odstínu. Kate prohlásila: "Chtěla jsem vytvořit džíny, které by nevypadaly jako klasické džíny. Chtěla jsem, aby vypadaly jako kalhoty."

V čem jsou odlišné?

Bílé džíny se zdají na první pohled klasické, při bližším zkoumání si všimneme jinak zbarvených předních i zadních kapes a opasku. V čem jsou tedy ještě jiné než běžné džíny? Oproti těm klasickým mají široký opasek a nezapínají se na knoflík, nýbrž na dva háčky. Kate se dále vyjádřila, že ve chvíli, kdy vytvořila střih, chtěla přidat nějaký kontrast: “Velmi se mi líbí přirozená barva džínoviny, trochu to působí jako prototyp."

“Velmi se mi líbí přirozená barva džínoviny, trochu to působí jako prototyp."

Jak celá myšlenka vznikla?

Jeany původně opravdu byly nedokončeným prototypem. Když v roce 2016 začala navrhovat džíny, zveřejnila na svém Instagramu prototyp kalhot z nebarveného denimu, který byl se spínacími špendlíky, lepenkou a technickými poznámkami. V tu chvíli jí spoustu klientů začalo psát, že by přesně něco takového chtěli a tak vznikla kolekce Proto Jean.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram