ÝBRKÝBL: Fashion bazar #7 se vrací na Pragovku

ÝBRKÝBL: Fashion bazar #7 se vrací na Pragovku

Fashion bazar ÝBRKÝBL se chystá na návrat ke kořenům. 22. a 23. dubna se ÝBRKÝBL stane součástí Prague Fashion Marketu a bude to velké!

Trh s nezávislou módou a designem se odehraje v industriálních prostorách areálu Praga na Kolbenově. Tady se v malém kamrlíku před čtyřmi roky zrodil první ÝBRKÝBL. Od té doby prošlo organizátorům rukama na dvanáct tisíc kusů oblečení od pěti set prodejců, vystřídali řadu míst, pořídili hromadu ramínek a mimo jiné získali i podporu od Nadace Vodafone. Současně s tím vyvíjí tým ÝBRKÝBLu speciální online aplikaci usnadňující prodej zboží od více prodejců.

ÝBRKÝBL nyní spojil síly s Prague Fashion Marketem a stává se součástí mezinárodního hnutí Fashion Revolution, které vzniklo v reakci na tragické zhroucení textilní továrny v Bangladéši v roce 2013. Prague Fashion Market se s hrdostí stává hlavním partnerem Fashion Revolution v Praze a v rámci propagace tzv. slow fashion a etické módy proběhne v Pragovce kromě ÝBRKÝBLu i promítání filmu True Cost.

Součástí akce budou i dílny zaměřené na kreativní recyklaci. Na workshopu Denim a šperk vedeným módní návrhářkou Ľubicou Skalskou, odbornicí na udržitelnou módu, si vyrobíte brož z vyhozených džínů. S kolektivem Kudlanka zrecyklujete papír a vytvoříte si originální sešity. A na závěr se se svými úlovky budete moci vyfotit v tematickém fotokoutku, který bude imitovat bangladéšskou továrnu. Na ÝBRKÝBLu bude také možnost si opět pořídit trika od jeho dlouholetého partnera ZOOT za kamarádské ceny.

Vstup na celou akci je zdarma a bez bariér. Chceš před létem osvěžit svůj šatník o nové úlovky od více než 120 prodejců? Přijď a přesvědč se, že udržitelná móda je v kurzu!

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram