Z českých oveček, v české tkalcovně, českýma rukama - poctivý český kabát

Z českých oveček, v české tkalcovně, českýma rukama - poctivý český kabát

V projektu designérky Daniely Ettlerové, která pod svou značkou DAYA startuje výrobu unikátních vlněných kabátů, vznikají osobité kousky, které jsou krásnou ukázkou kvalitní lokální práce a příkladem toho, co znamená Slow fashion - Pomalá móda.  

Vlněné kabáty jsou vyrobené z české ovčí vlny, ručně zpracované v české Tkalcovně Kubák ve Strmilově a ušité českými švadlenami v městečku Březnice. Tak vzniká produkt, který je zcela lokální a celý proces výroby se zakládá na hodnotách kvality a etiky. Kabáty jsou navrženy v několika základních designech a v konečném provedení ušity na míru své budoucí majitelce, nesoucí její iniciály v podobě vyšitého monogramu do podšívky tak, aby byl skutečně jedinečným kusem v šatníku.

 

Daniela Ettlerová tvoří pod svou značkou DAYA již 8 let a ve své práci využívá vždy právě české materiály. “Jdu cestou svého srdce, a to mi velí být šetrná k planetě, podporovat český trh a tvořit věci, které budou ženy milovat a nosit do roztrhání,” vysvětluje Daniela.

Její tvorba se nese v duchu Slow fashion – pomalé módy, která je specifická etickým přístupem v rámci celého výrobního řetězce a ohleduplností k životnímu prostředí. “Poctivý český kabát je vlastně má vyslyšená modlitba. Toužila jsem dlouho po něčem tak úžasném, jako je kabát z vlny ovcí, které se pasou na českých loukách, zpracované lokálně, poctivým způsobem až na materiál, ze kterého navrhnu kabát,” dodává.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram