Zajímavé modelky s handicapem

Zajímavé modelky s handicapem

Myslíte si, že modelky musí být vždy hubené, vysoké a celkově „krásné“ tak, jak je známe? Mýlíte se. Podívejte se na modelky, které nejsou krásné podle modelingových norem, ale jsou krásné a výjimečné něčím jiným!

Melanie Gaydos

Tahle osmadvacetiletá žena trpí vzácnou nemocí, která se nazývá ektodermální dysplazie a trpí jí od narození. Genetická porucha jí brání ve vývoji zubů, nehtů, chrupavek a kostí. Melanie není stejná jako ostatní, ale to jí nebrání stát se modelingovou hvězdou. V tom, aby se stala modelkou jí pomohl přítel, který jí dodal sebevědomí, a před 2 lety odstartovala svou kariéru. Modelka v roce 2015 řekla, že žádné zásahy do svého těla nehodlá podstoupit, a že je pyšná na to, jak vypadá. Na její fotky se můžete podívat na instagramu, kde je hrdě vystavuje.

Kanya Sesser

Kanya se narodila bez nohou, přesto je modelkou spodního prádla a atletka. Když měla pouhý týden, její rodiče ji odložili do buddhistického chrámu v Thajsku. Starali se o ni mniši a později ji převezli do Ameriky. Modelka nyní trénuje na paralympiádu a obsazují jí do svých módních kampaní atletické společnosti. V modelingu začala v 15 letech a nyní jí je 23 let. Říká, že nepotřebuje nohy k tomu, aby se cítila sexy.

Winnie Harlow 

Sedmadvacetiletá modelka, která trpí depigmentací částí kůže, kterou ji lékaři diagnostikovali ve věku čtyř let. Pochází z Jamajky a jako malé dítě ji nazývali krávou nebo zebrou, protože má černobílé tělo. Tohle všechno vedlo k tomu, že po vysoké škole chtěla spáchat sebevraždu. Objevila ji topmodelka Tyra Banks, která měla pořad Next Top Model, ale Harlow byla vyřazena již ve druhém týdnu finále. Harlow se stala oficiálním zástupcem značky Desigual, byla v reklamě pro Sprite anebo v kampani pro Swarovski. Za svou krátkou dobu v modelingu se dostala také například do videoklipu Black Eyed Peas, Eminem nebo Beyonce.

Madeline Stuart

Madeline je první modelkou, která má Downov syndrom. Je jí 20 let a narodila se v Austrálii. Na New Yorském Fashion Weeku se objevila již dvakrát. Je stále veselá, a i přesto, že jí na internetu neustále někdo nadává, zůstává pozitivní. Dříve trpěla nadváhou, ale díky plavání a dalším aktivitám ztratila 20 kilo. Její modelingovou kariéru ji zajistila matka, která založila na internetu kampaň, aby jí domluvila smlouvu s jakoukoliv modelingovou agenturou. Mladá Madeline se objevila i v časopise Vogue. 

Hatefree.cz, elitedaily.com, boredpanda.com, littlethings.com, independent.co.uk, vogue.it, dailymail.co.uk, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram