Zaměstnanci American Apparel vedou v Německu protesty

Zaměstnanci American Apparel vedou v Německu protesty

Nepokoje, které v Německu vznikly ze strany zaměstnanců značky American Apparel, vyjadřují protesty a frustrace z jejich vedení.  

Dceřiná společnost přestala přijímat nové zásilky zásob, což urychluje úpadek společnosti jak v Evropě, tak v Kanadě. Protesty zaměstnanců v Německu, kde má společnost osm obchodů, vede asi 100 lidí. Pracovníci využívají sociální média k ventilování vlastní frustrace, k fotografování se v malém oblečení jako náznaku, že požadují, aby jim mateřská společnost z Los Angeles poslala nové šaty k prodeji.

Pracovní frustrace pramení z nedostatku informací o rozhodnutí zastavení zásob v rámci zámoří. Alespoň si to myslí někteří zaměstnanci. O celé situaci vypovídají i klesající prodeje, extrémní slevy a další specifika vztahující se k bezprostřednímu chodu společnosti. „Je opravdu těžké sehnat jakékoliv informace o tom, co se děje,“ řekl jeden z pracovníků. „Jsme ve skutečné tmě. Jaký je jejich hlavní plán?“

Změny údajně začaly se jmenováním bývalého generálního ředitele Paula Schneidera na konci roku 2014. Ten volil například méně populární oblečení místo toho, o které měli zákazníci skutečný zájem.

„American Apparel dával velký pozor, aby jmenoval ty nejlepší administrativní odborníky v Evropě, protože nám hluboce záleželo na našich bývalých zaměstnancích i zákaznících,“ řekl tiskový mluvčí společnosti v reakci na protesty. Společnost se teprve před rokem dostala z prvního bankrotu a nyní čelí další velké krizi. Vedení uvažuje o prodeji duševního vlastnictví společnosti do Montrealu značce GILDAN Activewear Inc. za 66 milionů dolarů.

wwd.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram