Záplava šatů s peřím na červeném koberci

Záplava šatů s peřím na červeném koberci

Extravagantní materiál se dostává do popředí v outfitech na červeném koberci.

Popularita peříček na večerní róbě

Záplava peří na šatech může znamenat jen jediné: vrací se klasický oslnivý vzhled hollywoodských filmových hvězd. Dříve byly ty nejkrásnější a nejznámější herečky viděny jen v péřových modelech, jelikož to byl a je symbol luxusu, slávy a bohatství. Peří samotné je drahý materiál a chce to zručného krejčího a návrháře, kteří ho zapracují do nositelné kreace. V poslední době se začaly herečky i zpěvačky předhánět ve výrazných modelech šatů stvořených výhradně z peří jako Lady Gaga na premiéře filmu na Festivalu ve Venice. Lady Gaga obléklaHaute Couture model od Valentina. Od hlavy až k patě zahalena do světle růžových peříček jí místní novináři dali přezdívku plameňák

  

Stylové nošení

Stylově pojaté peří prezentovalaKate Blanchett na stejném festivalu, ale zvolila střídmější verzi peří na svých Armani Privé šatech a to jen na rukávech. Detail jemných peříček vynikl skvěle v kontrastu s černými šaty. Elegantní model byl opakem opulentní róby, kterou si obléklaLady Gaga. Poselstvím minulosti staré dobré elegance z dob filmových legend byla i herečka Angelina Jolie, ve své bílé večerní toaletě decentně obohacené pštrosími péry ve výstřihu při předávání cen kritiků. Černé šaty oblékla Angelina s detailem černého peří při jiné příležitosti. Jemné peří působilo jako boa, taktéž symbol hollywoodských zlatých časů. 

  

Nosí ho všechny hvězdy

Mezi průkopnice vytříbeného večerního stylu patří i Jenifer Lopez, která se drží momentálního retro trendu peří a na Met Gala Party tento rok přišla v černé péřové kreaci od módního domu Balmain. Katy Perry přišla na stejnou party rovnou s péřovými křídly a potvrdila tak svůj smysl pro humor. Sestry Kim a Kendall Kardashian nosí péřové modely na společenské akce pravidelně. Jinak  tomu nebylo ani na prestižním Met Gala. Supermodelka Gigi Hadid přišla v róbě připomínající páva od Versace. Zpěvačka Rita Ora byla za stříbrného orla v sexy šatech poskládaných z peří od  značky Vera Wang. Blake Lively zazářila ve zlatých večerních šatech s kontrastními modrými peříčky na vlečce od Ateliéru Versace.

  

Pozor na barvy a siluetu

Nekonečná inspirace módní minulosti bude vždy ovlivňovat další a další generace celebrit. Stejné je to v případě peříček. Luxusní materiál je jistotou mnoha pohledů a pozornosti. Je spojován s divadlem, kabaretem a herečkami, tudíž vždy bude oblíbený mezi populárními a známými osobnostmi. V jejich případě mohou sáhnout po tom nejlepším, co móda nabízí a každoročně se na červeném koberci trumfují, kdo bude více opeřený. Jedna je krásná princezna zahalená v peříčkách a druhá zase jako péřová prachovka jako zpěvačka Pink na předávání cen Grammy nebo  Sasha Lane v nepovedeném modelu.

  

vogue.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram