Zářijový Prague Vintage Fair vás oblékne z lásky

Zářijový Prague Vintage Fair vás oblékne z lásky

"Oblékněte se z lásky!" či "Dress for Love!", tak zní heslo festivalu vintage a udržitelné módy Prague Vintage Fair, který se koná 26.–27. 9. na Novoměstské radnici v Praze. V pořadí již třetí ročník přinese hned několik módních senzací.

Kromě galapřehlídky, na které bude představeno třináct "rychlosvlékacích" modelů inspirovaných vintage módou a kostýmy Jeana Paula Gaultiera k filmu Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec od předních českých návrhářek, se můžou návštěvníci těšit např. na konferenci o urdržitelné módě nebo na setkání s autorkami knih „Praha avantgardní“ a „Kuchařka první republiky". Také další doprovodný program bude velmi bohatý.

 

Organizátoři Prague Vintage Fair navíc krásnou módu propojují s pomocí týraným ženám. Spolupracují totiž s neziskovou organizací Rosa, na jejíž konto půjde výtěžek z dražby modelů. „Spojení tématu Dress for Love a vintage módy je lákavé samo o sobě, ale hlavním motorem se stala podpora dobré věci,“ říká o projektu jedna ze zúčastněných návrhářek Zuzana Kubíčková.

  

Největší prodejní expozici vintage módy u nás doplní neprodejní výstava z prvorepublikového šatníku: „Letos vystavíme například zajímavý soubor původní prvorepublikové garderoby, která patřila zámožné dámě z pražské Hanspaulky a byla nedávno nalezena v neobvykle zachovalém stavu ve vile, kde tato dáma bydlela. Několik kousků z tohoto souboru bude také uvolněno do prodeje,“ uvedla Tereza Schmoranz, ředitelka festivalu.

Zdroj obrázků: Prague Vintage Fair

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram